Duitsers dol op Nederlandse kust

Nog meer kuilen in het zand

Wat is er nog meer te doen langs te kust? Nieuws door

archief oud artikel 20 november 2008 Onze oosterburen zijn lyrisch over de Nederlandse kust. Dit blijkt uit het rapport ‘Kustvakanties in Holland', dat vandaag is gepresenteerd tijdens de Landelijke Kustdag in Schoorl. ‘Mooi' en ‘prachtig' vinden de Duitsers het landschap en geven het een 8,3.

Volgens het rapport van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) en de kustprovincies zijn met name de lange, brede stranden in trek. Vorig jaar trok de kuststrook ongeveer 1,1 miljoen Duitse bezoekers. Ze waarderen de kwalitatief hoogwaardige accommodaties en vele activiteiten die onze kust biedt.

Vriendelijk

De Nederlandse kust onderscheidt zich van andere Noordwest-Europese kusten door onder meer goede fiets- en wandelmogelijkheden, een vriendelijke bevolking en een aantrekkelijk achterland. Over de veiligheid van de stranden, de kwaliteit en het prijsniveau van de horeca en de kwaliteit van het zwemwater zijn de Duitsers minder tevreden. Dat kan wel verbeterd worden.

De Noord-Hollandse kust wordt het meest bezocht (49%), gevolgd door de Zeeuwse kust (35%), de Zuid-Hollandse kust (29%) en de Waddeneilanden (22%). Het liefst verblijft men in een bungalow of vakantiehuisje (53%). Daarna volgen het hotel en de camping met achttien procent.

Dringen

Zes miljoen Duitsers hebben aangegeven de komende drie jaar waarschijnlijk een bezoek te brengen aan de Nederlandse kust. Dat wordt dringen! En: pas op voor kuilen in het zand.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 20 november 2008 - 456