1

Weg dit weekend

De kou de baas

Redactioneel door

archief oud artikel 28 november 2008 Landelijk Ga een lekker DagjeWeg dit weekend. Wordt de kou de baas en kies een van de vele activiteiten die DagjeWeg.NL op een rijtje zet. Kijk wel goed uit voor gladheid. Je ligt zo op je snufferd.

KerstCreaties

Op KerstCreaties in de Brabanthallen doet men inspiratie op voor de koude wintermaanden. De gezellige en sfeervolle kerst- en winterfair in Den Bosch maakt deze wintermaanden een stuk aangenamer. De beursvloer biedt homecreaties, bloemcreaties en modecreaties. Actieve bezoekers kunnen hun hart ophalen aan culinaire-creaties, het creatieftheater en de vele creatieve workshops. Boek nu kaarten online – met korting! - voor de meest inspirerende kerst- en winterfair van donderdag 27 tot en met zondag 30 november.

DagjeWeg.NL brengt de winter dichter bij huis. Kijk op DagjeWeg.NL voor winterse activiteiten!

Sinterklaas in Dierenrijk

Niemand minder dan de goedheiligman komt zaterdag 29 november samen met zijn Zwarte Pieten aan in Dierenrijk Neunen. Kinderen mogen hun schoen zetten en krijgen – als ze lief zijn – een verrassing van Zwarte Piet. Na het bezoek kan iedereen lekker door het park wandelen en neus aan neus staan met olifanten, kraagberen en tijgers. Sinterklaasje kom maar binnen in Dierenrijk!

Tussen kunst en crisis

Crises, de media staan er bol van. We worden bijvoorbeeld al weken geconfronteerd met de negatieve gevolgen van de kredietcrisis. Het Centraal Museum Utrecht debatteert samen met het Utrechtse debatcentrum TUMULT 'Tussen Kunst en Crisis'. In het debat proberen ze juist de positieve gevolgen van de economische crisis op de kunst centraal te stellen. De discussie vindt zondag 30 november plaats in de aula van het Centraal Museum. Prominente deelnemer: Jan Pieter Glerum, de bekendste veilingmeester van Nederland.

Boekenfestijn Amsterdam

Kijken, kijken, voor weinig geld kopen! Dat kan op het Boekenfestijn, de gratis toegankelijke beurs voor consumenten met een miljoen (!) actuele boeken, multimedia en hobby-artikelen tegen zeer lage prijzen. Kortingen kunnen oplopen tot wel 90 procent. Op 27, 28, 29 en 30 november heeft de RAI Amsterdam een groot aanbod van romans, studieboeken, kunst & cultuur, culinaire boeken, jeugdland, multimedia en heel veel hobby-artikelen. Het Boekenfestijn leent zich ook goed als ideeënwinkel voor Sinterklaas en Kerst.

Cameretten Cabaretfestival

Wie twijfelt er nog aan dat lachen gezond is? Het Cameretten Cabaretfestival ontneemt alle twijfel van woensdag 26 tot en met zaterdag 29 november. In het Oude Luxor Theater in Rotterdam strijden negen opkomende cabarettalenten om de prestigieuze jury-, publieks- en persoonlijkheidsprijs. De afgelopen maanden 'vochten' bijna zestig deelnemers om een plek op het podium. Uiteindelijk bereiken maar negen deelnemers de laatste rondes. Zij moeten de jury overtuigen van hun humor. Het festival wordt afgewisseld met gastoptredens van onder anderen Mylou Frencken, Speelman & Speelman en Brigitte Kaandorp. Het programma van het Cameretten Cabaretfestival.

De Grootste Sinterklaasshow van het Noorden

Sinterklaas vergeet Noord-Nederland gelukkig niet te bezoeken. Samen met zijn vele Pieten komt hij op 30 november naar het WTC Expo in Leeuwarden voor de Grootste Sinterklaasshow. Tijdens een 1,5 uur durende show worden kinderen meegenomen in het magische avontuur van de verdwenen Piet. Ze ontmoeten ook Hakim, Dora, Spongebob, Bert & Ernie en Bob de Bouwer. De Nickelodeon Super Truck is ook aanwezig! Voor de allerkleinsten zijn er voorleessessies van Woezel en Pip met Babette van Veen. Uniek aan de Grootste Sinterklaasshow: het feest is toegankelijk voor doven en slechthorenden!

Regionale Woningbeurs Amsterdam

Op zoek naar een woning, of gewoon nieuwsgierig? Belangstellenden uit Amsterdam en omgeving zijn op zaterdag 29 en zondag 30 november welkom in de RAI Amsterdam. Op de Woningbeurs presenteren makelaars, projectontwikkelaars en woningcorporaties hun totale aanbod koopwoningen en vrije sector huurwoningen. Naast woningaanbieders zijn ook hypotheekverstrekkers en gemeenten op de beurs aanwezig. De toegang en eventuele kinderopvang is gratis. Misschien niet een standaard dagje weg met de kredietcrisis in het achterhoofd. Maar ja..., wat moet je zonder dak boven je hoofd?

Meer Sinterklaasactiviteiten op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 28 november 2008 - 1221

Dit past bij 'Weg dit weekend'