118.000 schedelkijkers

Diamantschedel van Damien Hirst trekt 118.000 naar Rijksmuseum

Bezeok het Rijksmuseum Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 16 december 2008 Amsterdam, Noord-Holland De diamantschedel van Damien Hirst heeft 118.000 bezoekers naar het Rijksmuseum getrokken. Het kunstwerk 'For the love of God' was maandag 15 december voor het laatst te zien.

Nationaal en internationaal kreeg de met diamanten ingelegde schedel van de Britse kunstenaar veel aandacht. Het Rijksmuseum was de eerste stop voor de wereldtour die het beroemde kunstwerk maakt.

Op maandag 15 december, de laatste dag van de tentoonstelling, maakte het Rijksmuseum bezoekerscijfers bekend. 118.000 mensen hebben 'For the love of God' bekeken. Zestig procent van de bezoekers kwam uit Nederland. Het museum is daar blij mee, want het museum koesterde de wens om meer Nederlandse bezoekers te krijgen. Bij andere tentoonstellingen komt ongeveer maar veertig procent van de bezoekers uit Nederland.

Jappanerlift

Grappig detail: bij de verbouwing van het Rijksmuseum is rekening gehouden met de buitenlandse toeristen. Met name de horden Aziatische museumbezoekers krijgen het goed in het vernieuwde Rijksmuseum. Zij hoeven voortaan niet meer langs alle 'saaie onbekende kunst' te lopen, maar kunnen via extra grote liften in een paar minuten voor De Nachtwacht staan. Zo kunnen ze in enkele minuten het museum weer uit om naar de volgende hotpsot door te gaan.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 16 december 2008 - 245