Nederlander vaker op vakantie

Korte vakanties stijgen in populariteit

Nieuws door

archief oud artikel 7 januari 2008 Nederlanders gaan in de komende jaren vaker op vakantie. Wel zijn het meestal korte vakantietripjes. Dat blijkt uit een onderzoek van het Nederlands Bureau voor Toerisme en TNS-NIPO.

Het NBTC verwacht dat het aantal vakanties in 2015 naar bijna veertig miljoen groeit. Komende jaren gaat de Nederlander steeds vaker op vakantie, voorspellen het NBTC en TNS-NIPO. Per jaar komen er gemiddeld ruim een half miljoen vakanties bij.

Wintersport

Het zullen wel meer korte vakanties (tot en met zeven dagen) zijn, zo is de verwachting. "Korte hotelvakanties en stedenreizen zullen naar verwachting de sterkste groei doormaken. Een groeiend aantal senioren, de behoefte om er regelmatig even tussen uit te zijn en een goed ontsloten en aantrekkelijk geprijsd aanbod zijn hiervoor de belangrijke verklaringen." Wintersport boet daarentegen in aan populariteit. Klimaatverandering en een groeiend aantal senioren zijn daar debet aan. Ook kamperen zal minder vaak gedaan worden. De dalende trend van afgelopen jaren zal zich verder doorzetten. "De veranderende structuur van de bevolking, meer senioren en een dalend aantal gezinnen met kinderen, en een groeiende populariteit van andere vakantietypes zijn hiervoor de belangrijkste redenen."

Beleving

Beleving staat voor veel mensen nog steeds centraal, bericht het NBTC. Zingevingsreizen en taalreizen blijven onverminderd populair. "De consument zal meer kiezen voor belevenissen met diepgang: vakantie-ervaringen die iets toevoegen en hem of haar tot een rijker mens zullen maken. Belangrijke kernwoorden daarbij zijn authenticiteit, duurzaamheid, educatie, gezondheid en spiritualiteit."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 7 januari 2008 - 1479

Dit past bij 'Nederlander vaker op vakantie'