E-krant: Frisse start!

door

archief oud artikel 10 januari 2008 In januari gaat Dagjeweg.NL weer fris van start met een nieuwe E-krant. Ook in het nieuwe jaar is weer genoeg te beleven. Na een dure feestmaand proberen we in deze nieuwsbrief te besparen op de kosten. Dus laat u verwennen in een sauna, kies voor een knutselmiddag of zit voor een klein bedrag op de eerste rang bij een concert.

Voor een dubbeltje op de eerste rang

Regelmatig deze special ontvangen?

Een concert hoeft niet duur te zijn. Gedurende het studiejaar vinden er talloze projecten, masterclasses en presentaties plaats op het Conservatorium van Amsterdam waarbij de studenten hun spel presenteren aan het publiek. Ook de studenten van het Koninklijke Conservatorium in Den Haag laten bijna elke dag van zich horen in onder meer de Dr. Anton Phillipszaal, een aantal Haagse kerken of De Doelen in Rotterdam. In Arnhem, Enschede en Zwolle kunnen muziekliefhebbers terecht bij uitvoeringen van ArtEZleerlingen. Alle voorspeelavonden, (lunch)concerten, eindexamens, masterclasses, workshops zijn gratis toegankelijk. In het Concertgebouw in Amsterdam is elke woensdagmiddag om 12.30 uur een gratis Lunchconcert! Ook het Het Zondagochtend Concert biedt voor een lage prijs een plek op het rode pluche inclusief korting op een museumbezoek in de buurt. De concerten vinden van september tot juni elke week plaats.

Boek een hotel in Zwolle, Arnhem, Amsterdam, Den Haag of Enschede.

Knutselen voor weinig

Voor een klein bedrag lekker een middag knutselen? Dan kan bij de Ontdekplek in Haarlem, Landsmeer, Amsterdam en Heemskerk. Ontdek hoe leuk techniek is met het maken van een inbraakalarm of een 3D bril. Of metsel een huis en soldeer een fiets. Om zoveel mogelijk kinderen de kans te geven technische kennis op te doen houden de meeste werkplekken de kosten laag. De ontdekplek is elke woensdagmiddag open van 13.30 uur tot 15.30 uur, ook is het mogelijk hier een verjaardagsfeestje te vieren. Op de website van Ontdekplek zijn ook werkbladen te downloaden.

Boek een hotel in Haarlem of Heemskerk.

Relaxen in de sauna

Trakteer u zelf op een saunabezoek. Kom eens lekker tot rust in warme baden of met een heerlijke massage. In het hele land vindt u sauna's, stoombaden, dompelbaden, Hamman, whirlpools, binnen- en buitenbaden. Vaak gecombineerd met massage en diverse schoonheidsbehandelingen. De complexen komen regelmatig met weer nieuwe mogelijkheden om heerlijk te ontspannen. Kijk bij de Saunagids voor sauna's en thermen met speciale aanbiedingen of profiteer van korting op www.gratisnaardesauna.nl.

Oudste ter wereld

Een heel zonnestelsel in een huis? In het Koninklijke Eise Eisinga Planetarium bewegen alle planeten en sterren precies zoals in werkelijkheid. In de woonkamer van een prachtig grachtenpand in Franeker bevindt zich het oudste werkende planetarium ter wereld, gebouwd tussen 1774 en 1781 door de Friese wolkammer Eise Eisinga. Momenteel wordt het Planetarium verbouwd en uitgebreid naar het ernaast gelegen monumentale pand, daarom krijgen bezoekers 1 euro korting op de toch al lage entreeprijs.

Boek een hotel in Franeker.

Toegankelijke stadswandeling

Onlangs vond de landelijke Week van de Toegankelijkheid plaats. Op diverse plaatsen in het land stond de toegankelijkheid van de openbare ruimte voor mensen met een lichamelijke beperking in de belangstelling. In Den Haag werd een prachtige rolstoelvriendelijke stadswandeling gepresenteerd. Onder leiding van een deskundige gids bekeken de deelnemers de highlights van deze oude stad en genoten van de indrukwekkende architectuur van het Binnenhof, het Plein en vele andere locaties. Support Magazine, het lifestyle magazine voor mensen met een lichamelijke beperking, was van de partij en deed verslag. Wilt u meer lezen over deze wandeling? Vraag een gratis proefnummer aan van Support Magazine. De wandeling is verkrijgbaar bij de lokale VVV.

Volgende keer

Na alle decembergekte keren we weer terug naar het normale leven. Alhoewel... in het zuiden maken ze zich al weer op voor Carnaval. Voor de rest van het land zoeken we voor de volgende e-krant ook bijzondere en gezellige uitstapjes. Bekijk rond 24 januari uw e-mail of de site van www.dagjeweg.nl.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-01-07 14:40:37 - 1067

Dit past bij 'E-krant: Frisse start!'