1

Het nieuwe Hermitage gaat 20 juni open

Spectaculaire plannen voor het nieuwe gebouw van Hermitage Amsterdam

Bezoek het oude Hermitage Amsterdam nog tot 18 januari! Nieuws door

archief oud artikel 15 januari 2009 Amsterdam, Noord-Holland Hermitage Amsterdam onthulde gisteren dat zij op zaterdag 20 juni om 10.00 uur de deuren opent van het nieuw verbouwde en gerenoveerde Amstelhof. De opening van de nieuwe locatie gaat gepaard met een spectaculaire nieuwe tentoonstelling.

'Aan het Russische hof'

Het museum zal van start gaan met de tentoonstelling 'Aan het Russische hof' en het belooft, aldus een woordvoerder, "met ruim 1.800 objecten van het moedermuseum in Sint-Petersburg een van de grootste tentoonstellingen ooit in Nederland te worden". Hermitage Amsterdam is een dependance van het Westen van het Russische Staatsmuseum de Hermitage. Voor de openingstentoonstelling 'Aan het Russische hof' is uit de Russische kast gehaald. Alle kostbare spullen worden vanuit Sint-Petersburg overgebracht naar Amsterdam.

Hermitage Amsterdam aan het oude adres, Nieuwe Herengracht 14, is nog open tot en met 18 januari. Het nieuwe pand Amstelhof aan de Amstel 51 opent op 20 juni 2009 voor publiek. Op de dag van de opening is het museum ook 's avonds en 's nachts te bezoeken. Sterker nog: het is er dan feest.

Tsjarenrijkdom

'Aan het Russische Hof' lijkt een spectaculaire expositie worden. Alles draait om het hofleven van de 19e eeuwse tsaren. "Honderden baljurken, schilderijen van Winterhalter en Rapin, unieke meubels ,waaronder de beroemde Romanovtroon, indrukwekkende juwelen, kostbare en omvangrijke serviezen en enorme kroonluchters komen naar Amsterdam", aldus de woordvoerder van het museum.

Amstelhof

Het nieuwe gebouw, Amstelhof, was tot 1999 een verzorgingstehuis van de Nederlandse Hervomde Gemeente Amsterdam. De kerk droeg het over aan de gemeente met de opdracht er een culturele bestemming voor te zoeken. Hermitage Amsterdam kwam om de hoek kijken en nu wordt het gebouw omgetoverd tot een modern museum. Toch blijven de monumentale details zichtbaar, die goed te gebruiken zijn in de expositie's. Het gaat hier om een oude kerkzaal, regentenkamers, andere historische ruimtes en een binnentuin.

Hermitage voor Kinderen

In het huidig gebouw komt het museum Hermitage voor Kinderen. DagjeWeg.NL zal aanwezig zijn bij de opening en zal kijken of de plannen (zie foto's) net zo indrukwekkend zijn als de uitwerking daarvan.

De tentoonstelling 'Aan het Russische hof' draait tot 31 januari 2010.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 15 januari 2009 - 1293

Activiteiten H'ART Museum

Later dit jaar

Wijnen in de Tuin


Beleef op zaterdag 7 en zondag 8 september het geliefde wijnfestival in het H’ART Museum. Geniet van heerlijke wijnen, live muziek, heerlijke hapjes en een betoverende binnentuin.