1

Meesterwerken in detail te zien op Google Earth

Del Prado Museum heeft veertien bekende werken op internet gezet

Bezoek het Del Prado Museum! Nieuws door

19 januari 2009 bijgewerkt: 30 juli 2015 Landelijk Eindelijk krijgt iedereen de kans om de grote meesterwerken van het Spaanse Del Prado Museum (Madrid) tot in detail te bekijken. Dus die meter afstand is verleden tijd, net als de 'verboden te flitsen'-bordjes, want de beste werken zijn tot op de kleinste penseelstreek te bewonderen op Google Earth.

De details die met het blote oog niet te zien zijn, worden geopenbaard met Google Earth. Deze zoekmachine, die stad en land met de satelliet afstruind, moet men eerst downloaden vanaf de website https://earth.google.com/.

Zoals in het onderstaande flimpje te zien, zijn de werken gefotografeerd met een extreem hoge resolutie. Onze huis-, tuin- en keukenpixels zijn daar niets bij. De camera's die gebruikt zijn om de meesterwerken tot in het kleinste detail vast te leggen, registreren de beelden met 14.000 miljoen pixels. Dankzij die techniek is in het schilderij 'De drie gratiën' (Rubens) het kleine bijtje te zien op een bloem.

Het Del Prado Museum is het eerste museum ter wereld dat zijn collectie tot in detail laat zien op Google Earth. Nu kan iedereen op de hele wereld de kunst bewonderen, inspecteren en bekritiseren. Onder de schilderijen bevinden zich bijvoorbeeld 'Kruisafneming' van Roger van der Weyden en 'Tuin der Lusten' van Hieronymus Bosch.

Laatst gewijzigd: 2015-07-30 13:10:03 · Gepubliceerd: 19 januari 2009 - 1220