Echte Porscheliefhebbers kunnen hart ophalen

Op 31 januari gaat het Porsche Museum in Stuttgart open

Nieuws door

archief oud artikel 20 januari 2009 Het Porsche Museum, gaat na wat vertraging, dan eindelijk open op 31 januari 2009. Het walhalla voor autofreaks ligt in Stuttgart, pal naast de Porschefabriek.

Het Porsche Museum ligt naast het hoofdkwartier van Porsche. Dit biedt de bezoeker dan ook de mogelijkheid om onder begeleiding de fabriek te betreden. Deze rondleidingen moeten wel van te voren worden gereserveerd, want ze zijn nu al erg geliefd.

Maar wees niet getreurd als de rondleiding vol geboekt is, want het museum heeft al genoeg te bieden. In het Porsche Museum zijn ongeveer tachtig auto's te zien uit verschillende bouwjaren. Het is trouwens geen standaard expositie, want het gaat hier om een 'rollende collectie', wat inhoudt dat de auto's af en toe weer de weg op gaan. Dit maakt de tentoongestelde expositie altijd weer anders.

Hoeveel de bezoekers betalen voor een entreekaartje is nog onbekend. Porsche heeft wel veel geld neergeteld voor de bouw van het museum. Het hele project heeft ongeveer 100 miljoen euro gekost. Dus het moet wel echt het neusje van de Porsche zijn.

Het Porsche Museum is te vinden in Stuttgart-Zuffenhausen aan de (hoe kan het ook anders) Porscheplatz 1.

Laatst gewijzigd: 2019-06-26 17:14:41 · Gepubliceerd: 20 januari 2009 - 404

Dit past bij 'Echte Porscheliefhebbers kunnen hart ophalen'