Weg dit weekend

De weekendkeuze is reuze

Redactioneel door

archief oud artikel 23 januari 2009 Veelzijdigheid, veelkleurigheid… Er is gewoon veel te doen in het weekend van 23 januari. DagjeWeg.NL heeft al een aantal fraaie opties op een rijtje gezet. U hoeft alleen nog maar te kiezen!

Rockopera In Concert

Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht komt zaterdag 24 januari met een spetterende theatershow: Rockopera In Concert. In de Stadsschouwburg Nijmegen wordt muziek uit zes verschillende rockopera's samengebracht in één spektakelstuk. De stevige muziek krijgt een spannende, symfonische en soms onverwachte wending.

Een voorproefje

Neem de kinderen mee naar een spannend museum. Dit weekend geen computerspelletjes!

4 seizoenen winterwandeling

Krijg oog voor de pracht van de natuur tijdens de 4 seizoenen winterwandeling. Op zondag 25 januari loopt u samen met een gids door de Amsterdamse waterleidingduinen. Hij laat u zien welke invloed de waterwinning en het beheer op de natuur hebben. Kijk naar mooie mossen en kostmossen en herken bijzondere bomen en struiken. Deelname is gratis!

Ik leef dus ik dans

Voetjes van de vloer, iedereen kan dansen! Denkt u van niet? Kom dan op zondag 25 januari naar Theaterwerkplaats Het Spinazieblik in Heerlen. Hier brengen mensen met verschillende achtergronden samen dansen ten uitvoer. De dansgroepen bestaan uit onder andere lichamelijk en geestelijk gehandicapten, mensen met een psychische aandoening en leden van Het Spinazieblik.

Winterse erwtensoep en tropische apen

Wat een combinatie: winterse erwtensoep en tropische apen! Dat is ook de reden waarom Apenheul in de winter eenmalig zijn poorten opent. Op 25 januari start de traditionele Erwtensoeptocht, een winterse wandelroute door het Apeldoornse park Berg & Bos. De wandeling eindigt bij de entree van het apenpark, waar een heerlijke Hollandse erwtensoep wordt geserveerd.

De Nationale Gezondheidsbeurs

Geen patat, frinkandellen of andere vette snacks meer! In 2009 gaat u gezond leven. Dat leven begint bij De Nationale Gezondheidsbeurs in de Jaarbeurs Utrecht. Op 23, 24 en 25 januari laat u zich hier op een actieve, persoonlijke en plezierige manier informeren over gezondheid. Bestel snel kaarten of vraag een kortingsbon op!

Art Fair Eindhoven

Bent u een kunstliefhebber? Kom tot en met 25 januari naar Art Fair Eindhoven, nu al een van de grootste kunstbeurzen van Nederland. Op de eerste Art Fair treft u een gevarieerd ruim aanbod van schilderijen, sculpturen, fotografie en toegepaste kunst uit de 19e tot en met de 21e eeuw. Verder tonen een groot aantal gerenommeerde galerieën en kunsthandelaren museaal en internationaal bekend werk, onterecht vergeten kunstenaars, nieuwe ontdekkingen en hedendaags talent.

Jumping Amsterdam

Amsterdam is het laatste weekend van januari gastheer van de top uit de dressuur- en springsport. Jumping Amsterdam is opnieuw het hoogtepunt op de hippische kalender. In het RAI-gebouw geniet het fantastische publiek van de wereldtop, waaronder niemand minder dan Nederlands trots op de viervoeter: Anky van Grunsven! Vrijdag wordt de Grand Prix verreden, op zaterdag de Wereldbeker kür op muziek en zondagavond de dressuuravond met een sterkere bezetting dan ooit. Wees erbij!

Voorproefje: Anky van Grunsven & Salinero

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 23 januari 2009 - 2414

Dit past bij 'Weg dit weekend'