Eindelijk! Slapend rijk worden

Het New Museum in New York zoekt vrouwen voor een echte droombaan

Nieuws door

archief oud artikel 2 februari 2009 Het is een ideaalplaatje, slapend rijk worden. Maar als het ineens echt kan, klinkt het toch allemaal niet meer zo rooskleurig.

Het New Museum in New York is op zoek naar vrouwen die zes uur per dag in het museum willen slapen. Maar of het nu echt zo ideaal is? De vrouwen moeten van tevoren slaapmedicatie innemen om vervolgens, zo staat in een persbericht, zes uur aan één stuk te slapen.

De vrouw moet geen problemen hebben met starende bezoekers. De schone slaapsters zijn namelijk een onderdeel van de tentoonstelling 'The Generational: Younger Than Jesus'. Deze expositie, waarin werken te zien zijn van vijftig kunstenaars die na 1976 geboren zijn, loopt van april tot en met juni 2009. De vrouwen zullen in het kunstbed liggen van de Chinees Chu Yun. Naast de dromer zal een bordje staan met de titel 'This is Kate' of 'This is Rose', maar dat verschilt natuurlijk per slapend model. Want de ene dag ligt An te slapen en de volgende dag ligt daar Amanda.

De kunstenaar zal zelf de vrouwen selecteren die in zijn kunstwerk mogen slapen. Chu Yun zoekt vrouwen tussen de achttien en veertig jaar. Hij geeft voorrang aan sollicitanten met een ziektekostenverzekering.

Chu Yun wil met zijn slaapinstallatie 'een menselijke sculptuur met kunstmatig toegevoegde slaap' laten zien. Wie zich voor dit aparte project laat lenen is dus vanaf april te zien in het New Yorkse museum.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2 februari 2009 - 500

Dit past bij 'Eindelijk! Slapend rijk worden'