1

Doek valt voor gratis concertzender Fabchannel

Fabchannel wijt ondergang aan nurkse platenbazen

Nieuws door

archief oud artikel 9 maart 2009 Amsterdam, Noord-Holland Gratis popconcerten bekijken? Dat kan nog tot vrijdag de dertiende maart, een echte ongeluksdag voor Fabchannel.com, want het bedrijf trekt de stekker uit zijn concertzender.

Op Fabchannel.com staan honderden video-opnames van liveconcerten. Deze video's zijn door Fabchannel.com zelf opgenomen, in overleg met de artiest of de platenmaatschappij. Veel artiesten en platenbazen vonden het een goed idee, omdat ze via deze weg gratis promotie kregen voor hun muziek. Enkele grote platenbonzen wilden niet meedoen en dat is volgens Fabchannel.com de belangrijkste reden dat de website moet stoppen.

Fabchannel.com begon negen jaar geleden als een stichting die voortkwam uit Paradiso. In 2008 is de stichting opgeheven en ging Fabchannel.com verder als commercieel bedrijf. Op 13 maart 2009 gaat het video-archief offline.

Grote namen

"Om zo'n website goed en compleet te krijgen, heb je ook grote namen nodig", zegt Patrick Brand van Fabchannel.com. "Het is leuk om relatief onbekende bands een podium te geven op onze website, maar pas als je echte grote artiesten hebt, komen er heel veel bezoekers. En pas als er veel bezoekers komen, verdient de website genoeg aan de advertentie-inkomsten om door te gaan met het uitzenden van de concerten."

Economie

Behalve van nurkse platenbazen, heeft Fabchannel.com ook last van de huidige ellende in de economie, zegt Brand. "Daarom is nu besloten om de stekker eruit te trekken, voordat we alle financiële reserves opgebruiken. Als we failliet zouden gaan, zou Fabchannel.com de rechten van alle video's kwijtraken. Dan zouden we er nooit meer iets mee kunnen doen en dat zou heel jammer zijn."

Laatste kans

Nog nooit op Fabchannel.com gekeken? Wees er dan snel bij. Op de website tikt een rode klok vervaarlijk de uren en minuten af totdat de website offline gaat op vrijdag 13 maart.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 9 maart 2009 - 211

Dit past bij 'Doek valt voor gratis concertzender Fabchannel'