Levende cartoon ENNIO in Nederland

 
Nieuws door

Een koning in het transformeren

30 maart 2009 Amsterdam, Noord-Holland ENNIO is een koning in het transformeren van de ene beroemdheid in de andere bekendheid. De levende cartoon is van 14 april tot en met 22 april te zien in de Nederlandse theaters.

De Italiaan Ennio Marchetto is een theaterfenomeen. Zelfs onze koningin is fan van deze levende cartoon. Ennio transformeert zich tijdens zijn one-man-show van de ene in de andere bekendheid. Hij gebruikt hiervoor papier. Alle verschillende kostuums zijn met veel knutsel en plakwerk in elkaar gezet. Zo zet hij met een dikke knipoog internationale beroemdheden als Mona Lisa, Madonna, Prince, Amy Winehouse, Vincent van Gogh en Britney Spears neer.

Maar voor elk land maakt hij ook kostuums van nationale bekendheden. Ennio zet in Nederland de bekende Nederlanders Jan Smit, André Hazes en natuurlijk Koningin Beatrix te kijk. De shows zijn voor iedereen toegankelijk omdat er bijna geen woord aan de pas komt. Ennio leidt zijn bewonderaars aan de hand van soundtracks en kostuums door een wereld van clichés en humor.

Kijk voor de speellijst op de website van Ennio Marchetto.

Laatst gewijzigd: 2015-07-30 13:10:03 · Gepubliceerd: 2009-03-30 15:02:50 - 352

Dit is interessant