Edwin Jacobs nieuwe directeur Centraal Museum

Nieuws door

archief oud artikel 2 april 2009 Utrecht, Utrecht Sinds deze maand heeft het Centraal Museum in Utrecht een nieuwe directeur. Edwin Jacobs neemt het roer over van Pauline Terreehorst, die vorig jaar vertrok.

"Het personeel reageert heel positief en enthousiast op de komst van Jacobs", vertelt Marije Douma van de afdeling Marketing & Communicatie van het Centraal Museum. "Het is een hele inspirerende man met goede ideeën."

De ideeën van Jacobs zijn terug te vinden in de toekomstige exposities. "Er is een lijn uitgestippeld, maar Edwin Jacobs gaat het plan inkleuren. Maar het raamwerk is al gecreëerd. Jacobs zal zich voornamelijk bezighouden met de vraag: waar staat het museum?"

Drukke periode

Komend weekend vindt het Museumweekend plaats. Het Centraal Museum is dan gratis toegankelijk voor bezoekers. Morgen start een nieuwe tentoonstelling: Stukken uit de Krant. In de expositie komen voorwerpen uit het rijke verleden van Utrecht naar voren. Een drukke periode voor Jacobs. "Ach, het is eerder een interessante periode. Hij krijgt nu een gelijk een goed beeld van hoe werknemers met hun werk omgaan."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2 april 2009 - 421

Dit past bij 'Edwin Jacobs nieuwe directeur Centraal Museum'