1

NEMO zoekt naar leven

Kinderen en wetenschappers herhalen Miller-Urey experiment in NEMO

Bezoek Nemo Nieuws door

archief oud artikel 10 april 2009 Amsterdam, Noord-Holland In 1953 deden de Amerikaanse wetenschappers Miller en Urey een belangwekkend experiment. Ze zochten naar de bouwstenen van het leven en toonden aan dat ze binnen één week uit een soort oersoep bio-bouwstoffen konden 'maken'. Als ze die soep lang genoeg met bliksem bestookten, tenminste. Op 22 april kunnen kinderen deze experimenten samen met wetenschappers herhalen.

Op 22 april van 10.45 tot 11.45 uur zetten kinderen tussen 11 en 13 jaar in NEMO samen met wetenschappers het beroemde Miller-Urey experiment opnieuw in werking, deze keer voor 5 jaar. Gelijktijdig start de Technische Universiteit Eindhoven het Miller-Urey experiment. NEMO opent hiermee de nieuwe tentoonstelling Zoeken naar leven. Een interactieve tentoonstelling die het mysterie van het leven ontrafelt, vanaf de Big Bang tot in de verre toekomst, op aarde en in het heelal.

In de tentoonstelling ‘Zoeken naar leven’ komen biologie, scheikunde, natuurkunde en astronomie samen. Bezoekers van alle leeftijden kunnen zich verwonderen over (actuele) ontwikkelingen sinds de oerknal. Op aarde én in het heelal. Fietsen op warp speed langs planeten, een echte 4,65 miljard jaar oude meteoriet aanraken, eiwitten laten bewegen, moleculen tellen in je eigen lichaam en nog veel meer interactieve onderdelen. Filmpjes, spellen en experimenten maken het mysterie van het leven boeiend en begrijpelijk. De tentoonstelling is vanaf 23 april 2009 open voor publiek.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 10 april 2009 - 415