Gorillavrouw Dalila is te dominant voor Apenheul

Verhuizing Dalila onvermijdelijk

Bezoek GaiaPark Kerkrade ZOO! Nieuws door

archief oud artikel 14 april 2009 Apeldoorn, Gelderland De verhuizing van het dominante gorillavrouwtje Dalila blijkt onvermijdelijk. Vandaag verhuist zij van Apenheul naar GaiaPark Kerkrade ZOO.

Dalila is een zelfverzekerde gorillavrouw met een dominante uitstraling. Sinds 2006 is Jambo als nieuwe gorillaleider aan de macht in Apenheul. Zijn dominante regime botst met het karakter van Dalila. Apenheul heeft verschillende pogingen gedaan om de twee dichter tot elkaar te brengen, maar zonder succes.

Omdat Dalila van de spanningen nu ook gezondheidsproblemen heeft gekregen, is ervoor gekozen om haar te laten verhuizen naar GaiaPark Kerkrade ZOO. Daar wonen vijf gorilla's. De 19-jarige zilverrug Makula (leider van de Kerkrade gorillagroep) zal het naar alle waarschijnlijkheid veel beter kunnen vinden met Dalila. Hij is een rustige en diplomatieke gorillaman, die het leiderschap als puber heeft kunnen 'na-apen' van zijn zeer ervaren vader Bongo, die tot 2005 leider was van de Apenheulse gorillagroep.

Laatst gewijzigd: 2012-12-12 15:26:05 · Gepubliceerd: 2009-04-14 16:50:58 - 500