Een plasje plegen? Waar dan?

Congres brengt openbare toiletten ter sprake

Nieuws door

archief oud artikel 14 april 2009 Almere, Flevoland Je loopt met een vriendin door hartje Amsterdam. Plots voel je een druk in je onderbuik. Je moet naar de wc. Je dagje uit kan in het water vallen door een plotselinge lozing. De Dutch Toilet Organisation meent dat er een grote behoefte is aan toegankelijke openbare toiletten. Op 18 juni wordt er een congres in Almere gehouden.

Eén van de initaitiefnemers van het congres is Assoc. Prof. Dr. Ir. Johan Molenbroek. "Er is letterlijk en figuurlijk sprake van een behoefte. Het onwelriekende imago van het openbaar toilet is volgens onderzoek voor een grote groep mensen een reden om niet langdurig van huis te gaan. Om uiteenlopende redenen. Denk bijvoorbeeld aan senioren, mindervaliden en ouders met kinderen. Als er al ergens een toilet in de buurt is - bijvoorbeeld in café, restaurant of winkel - komen juist zij er te vaak bekaaid van af met krappe hokjes zonder houvast."

Molenbroek vervolgt zijn betoog: "Bovendien is een goed toilet een kwestie van gastvrijheid. Zelfs op plaatsen waar citymarketing en bezoekersinformatiepunten hoge prioriteit krijgen, blijven goede openbare toiletten ver achter. Commercieel gezien niet bepaald slim."

Op 18 juni komen beleidsmakers, citymarketeers en stedenbouwkundigen bij elkaar om het congres 'Hoge nood in Nederland' te bezoeken. Zou het congres echt zorgen voor meer en betere openbare toiletten? Na juni weten we het antwoord!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 14 april 2009 - 4907

Dit past bij 'Een plasje plegen? Waar dan?'

2 reacties: