Natuur Almere

Stadslandgoed De Kemphaan

almere, Flevoland  -  Stad en natuur komen samen op Stadslandgoed De Kemphaan in Almere. Geniet midden in de natuur van een avontuurlijk dagje uit!

elke dag geopend 

De Stadsboerderij Almere

almere, Flevoland  -  Welkom op het platteland! De Stadsboerderij in Almere laat zien hoe het er op een biologisch-dynamische boerderij aan toe gaat.

open op zaterdag - soms geopend op zondag, maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag 

Kinderboerderij De Stek

almere, Flevoland  -  Dierenliefhebbers zitten bij kinderboerderij en manege De Stek helemaal goed. Fijn dieren knuffelen en bekijken of meedoen aan verschillende activiteiten.

open op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag - soms geopend op zondag 

Fietsen huren bij VVV Almere

almere, Flevoland  -  Verken Almere per fiets! VVV Almere verhuurt kinder-, dames- en herenfietsen en ook elektrische fietsen.

elke dag geopend 

Zandsculpturen bewonderen in Garderen!

Ga mee op expeditie door dierenpark Almere Jungle

almere, Flevoland  -  Wurgslangen, leguanen, alpaca's en stokstaartjes bevolken de jungle in Almere. Jungle? In Almere? Ja! Op Stadslandgoed De Kemphaan is Almere Jungle te vinden: een dierenpark met allerlei bijzondere diersoorten.

elke dag geopend 

Kinderboerderij de Beestenbende

almere-buiten, Flevoland  -  Bij kinderboerderij De Beestenbende in Almere-Buiten vind je hele lieve konijnen, cavia's, schapen, geiten, kippen en natuurlijk pony's.

's maandags gesloten 

Stad & Natuur Almere

almere, Flevoland  -  Beleef de natuur in en rond Almere op een directe en toegankelijke manier met Stad & Natuur Almere! Bezoek de kinderboerderijen, Het Den Uylpark of Het Vroege Vogel Bos en geniet van de natuur of volg een leuke natuurworkshop.

's maandags gesloten 

Stichting AAP

almere, Flevoland  -  Verwaarloosde en mishandelde apen en andere uitheemse zoogdieren vinden een veilig thuis bij Stichting AAP.

elke dag geopend 

Boei 2 - Segs in the City

almere, Flevoland  -  Huur een segway en verken Almere! Er zijn verschillende routes voor stads-, natuur- en waterliefhebbers.

geopend op afspraak of bel +31 (0)6 25 11 07 58 

Klimpark Fun Forest Almere

almere-hout, Flevoland  -  Loop over wiebelbruggen of beleef de spectaculaire bungeejump. Bij klimpark Fun Forest in Almere beleeft iedereen een spannend dagje op grote hoogte!

gesloten, open van  1 maart t/m 11 november, van 12:00 uur tot 17:00 uur 

De Groene Kathedraal

almere, Flevoland  -  Een opvallend verschijnsel midden in het open landschap. De Groene Kathedraal is een prachtig en inspirerend bos, ontworpen door landschapskunstenaar Marinus Boezem.

elke dag geopend 

Buitencentrum Almeerderhout

almere, Flevoland  -  Dwaal door de stadsbossen van Almere en begin een dagje in de natuur bij Buitencentrum Almeerderhout. Wist je dat je zelfs bevers kunt spotten, zo dicht bij Almere? En dat er scheepswrakken in het bos verborgen liggen? Ga op verkenning!

's maandags gesloten 

Win 2 vrijkaartjes voor het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers

prijsvraag Levens redden op zee, zou jij dat kunnen? In het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers trotseer je windkracht 10 in de windtunnel, leer je scheepsknopen leggen en bevaar je woeste wateren in een vaarsimulator. Hier ontdek je alles over wat de helden van de KNRM, kustwacht en reddingsbrigade doen....

UITagenda Almere natuur

UITagenda

Activiteit toevoegenWat te doen? Bekijk de volledige Natuur Almere UITagendaWat te doen vandaag? Bekijk de tips van de redactie

dinsdag

1 december 2020Wandeldagen in het AlmeerderhoutWandeldagen in het AlmeerderhoutFietsen door het AlmeerderhoutFietsen door het AlmeerderhoutMet je hond door het AlmeerderhoutMet je hond door het Almeerderhoutdinsdag 1 december 2020

woensdag

2 december 2020Wandeldagen in het AlmeerderhoutWandeldagen in het AlmeerderhoutFietsen door het AlmeerderhoutFietsen door het AlmeerderhoutMet je hond door het AlmeerderhoutMet je hond door het Almeerderhoutwoensdag 2 december 2020

donderdag

3 december 2020Fietsen door het AlmeerderhoutFietsen door het AlmeerderhoutMet je hond door het AlmeerderhoutMet je hond door het AlmeerderhoutStiltewandeling AlmeerderhoutStiltewandeling Almeerderhoutdonderdag 3 december 2020

vrijdag

4 december 2020Met je hond door het AlmeerderhoutMet je hond door het AlmeerderhoutStiltewandeling AlmeerderhoutStiltewandeling AlmeerderhoutRoofvogels van de Oostvaardersplassen - AlmereRoofvogels van de Oostvaardersplassen - Almerevrijdag 4 december 2020

zaterdag

5 december 2020Stiltewandeling AlmeerderhoutStiltewandeling AlmeerderhoutRoofvogels van de Oostvaardersplassen - AlmereRoofvogels van de Oostvaardersplassen - AlmereBeverbus arrangement AlmeerderhoutWandeldagen in het Almeerderhoutzaterdag 5 december 2020

zondag

6 december 2020Stiltewandeling AlmeerderhoutStiltewandeling AlmeerderhoutRoofvogels van de Oostvaardersplassen - AlmereRoofvogels van de Oostvaardersplassen - AlmereBeverbus arrangement AlmeerderhoutWandeldagen in het Almeerderhoutzondag 6 december 2020