1

Knallen voor 'vrijheid en identiteit'

Rotterdam viert bevrijding uitbundig

Nieuws door

archief oud artikel 15 april 2009 Rotterdam, Zuid-Holland Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam opent 5 mei het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland. Na zijn openingswoord laten topartiesten aan de noordzijde van de Erasmusbrug de 'vrijheid en identiteit' uit de speakers knallen. Bezoekers kunnen van 13.00 tot 23.00 uur genieten van een breed en divers programma.

De muzikale aftrap op het Erasmuspodium wordt verzorgd door de Franse giganten van Babylon Circus. Vervolgens performen onder andere Ellen ten Damme & Isis, Vive La Fête en Triggerfinger op het podium. Klapper is het Nederlandse export trio Kraak & Smaak, dat de sound heeft om het festival in extase te brengen. Het Bevrijdingsfestival wordt afgesloten met de beats van DJ Joris Voorn.

Op het FunX presents Lijn5mei Podium nemen vanaf 5 voor 5 grote namen uit de muziekwereld acte de presence, waaronder entertainer GMB, woordenkunstenaar WINNE en Sabrina Starke.

Naast het muzikale programma kunnen bezoekers hun stem op een andere manier laten horen. Onder leiding van Farid Tabarki gaan Rotterdamse voorvechters van vrijheid op het Vrijheidspodium in debat over het thema 'Vrijheid en Identiteit'.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 15 april 2009 - 289

Dit past bij 'Knallen voor 'vrijheid en identiteit''