1

Weg dit weekend

Stilte na de paasstorm

UITkalender Redactioneel door

archief oud artikel 16 april 2009 Waar het paasweekeinde bol stond van spannende activiteiten, is het deze week arme troef. Het is stilte na de paasstorm. Toch laat DagjeWeg.NL zijn bezoekers niet in de kou staan. Het weekendoverzicht geeft een aantal uitstapjes die zeker de moeite waard zijn.

Over rivieren en plassen

Vaar 18 april door een van de mooiste gedeelten van het Groene Hart. De boot golft over de Reeuwijkse Plassen en passeert tal van bruggen en sluizen. Als er tijd over is, volgt er nog een prachtige vaartocht door de oude binnenstad van Gouda. Bezoekers worden aan het eind van de vaartocht per busje weer teruggebracht naar het startpunt.

Kijkt u ook nog even in de UITkalender van DagjeWeg.NL? Hier staan nog veel meer activiteiten voor dit weekend die het bezoeken waard zijn.

Animal Event

Alles weten over de verzorging van uw huisdier? Maakt u zich wel eens zorgen over wilde dieren in de natuur? Kom op 17, 18 en 19 april naar Animal Event in Safaripark Beekse Bergen en geniet van beestachtig leuke shows, demonstraties en 100 soorten huisdieren. Thema dit jaar is: 'Zorgen voor dieren'. Of het nu een kat, hond, paard of konijn is, op Animal Event in Hilvarenbeek komt u werkelijk alles te weten over ieder dier.

Dagelijkse Kost

Het is ongewoon smullen op de Culturele Zondag van 19 april. Ruim 400 studenten, kunstenaars en wetenschappers van de Universiteit Utrecht en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht laten zien dat kunst en wetenschap Dagelijkse Kost is voor iedereen. Bezoekers krijgen een programma vol muziek, theater, workshops, debat en tentoonstellingen. De Culturele Zondag is gratis toegankelijk. Kijk op culturelezondagen.nl voor het volledige programma.

Grote Maten Beurs

Draagt u de kleren graag wat ruimer, maar kunt u moeilijk de juiste maat vinden? De Grote Maten Beurs in Beursgebouw Eindhoven is een uitkomst. Op 18 en 19 april wordt de laatste mode, schoenen, lingerie en accessoires gepresenteerd. Daarnaast zijn er nog vier thema's: ‘Bewegen & Mobiliseren', ‘Eten & Diëten', ‘Binnen & Buitenleven' en ‘Meet & Greet'.

Rode Kruis Bloesemtocht

Loop op 18 april de ééndaagse Bloesemtocht mee met Nederlandse Rode Kruis. U geniet volop van de mooiste delen van de Betuwe en doet daarnaast ook iets voor uw naaste. Doelstelling van de jaarlijkse tocht is namelijk geld in zamelen voor de zwakste mensen in onze samenleving. Hier kunt u zich inschrijven.

Het geluid van kakelende kippen vervangt het lawaai van toeterende auto's. Het grijze beton maakt plaats voor uitgestrekte, groene weiden. En dat terwijl u wakker wordt in een bedstee. Goedemorgen, u bent op een boerderij!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 16 april 2009 - 610