1

Koninginnedagjeweg 2009

De leukste steden, met de beste Koninginnedagactiviteiten

Redactioneel door

archief oud artikel 28 april 2009 Misschien wordt dit wel de laatste Koninginnedag onder het vorstelijke 'bewind' van koningin Beatrix. Laten we er voor zorgen dat deze dag de geschiedenisboeken in gaat als grootste Oranjespektakel ooit. Hulde aan onze 71-jarige vorstin! DagjeWeg.NL wenst jullie heerlijke dagen toe.

Amsterdam

Koninginnedag in Amsterdam betekent topdrukte. Okay, koningin Beatrix is er niet... Maar als ze er al zou zijn, zou ze haar Koninklijke derrière waarschijnlijk niet kunnen keren. Vorig jaar trok het verjaardagsfeest van onze vorstin namelijk meer dan 1 miljoen Oranjegekken naar de hoofdstad. Dit jaar moet dat aantal verdubbeld worden, althans, als het weer een beetje mee zit. Bekijk het volledige Koninginnedagprogramma.

Apeldoorn

Niet in Amsterdam, wel in Oranjestad Apeldoorn! Hare Majesteit wordt om 10.00 uur in het Oranjepark ontvangen door de Apeldoornse muziekvereniging DAP. Vervolgens vormen de Grote Kerk, de Loolaan en Paleis het Loo het verdere decor voor het vorstelijke bezoek. Boeiendste programmaonderdeel is de grote historische optocht ter gelegenheid van de 100ste geboortedag van Prinses Juliana. De Koninklijke familie neemt afscheid met een defilé op het bordes van Paleis het Loo. Als ze vertrokken zijn, kan het feest losbarsten in de gezellige Apeldoornse binnenstad. Ook de andere delen van de Gelderse stad gaan uit hun bol.

Arnhem

Volop muziek in de derde Koninginnedagstad van Nederland. Het grote podium is dan wel van het Kerkplein naar de Markt verhuist, maar dat doet niets af aan de kwaliteit. Artiesten vanuit de hele wereld treden op en maken er een fantastisch feest van in Arnhem. Natuurlijk in combinatie met de bruisende activiteiten in en rond de binnenstad. Kijk hier voor het volledige programma.

Den Haag

In Den Haag heeft men een eigen stijl van feestvieren. Koninginnedag begint hier namelijk al op 29 april met de zinderende KoninginneNach. Heel de stad swingt die nacht de pan uit. Bijzondere binnenoptredens vind je in Theater aan het Spui, de Asta en Dudok. In de Haagse binnenstad staan drie podia en twee soundstations. De volgende ochtend kun je mooi aansluiten bij de vele activiteiten die in de stad georganiseerd worden. Het uitgebreide overzicht vind je op haagsekoninginnedag.nl.

Eindhoven

'Eindhoven de gekste' is op 30 april 'Oranje de gekste'. De Lichtstad kleurt volledig oranje om de 'verjaardag' van onze Koningin uitbundig te vieren. Op de website vind je het prachtige programma vol spektakel. Feestbeesten moeten ook zeker even de agenda voor de Koninginnenacht erbij pakken.

Groningen

'Prinsen' en 'prinsesjes', Groningen wordt met Koninginnedag op z'n kop gezet. De hele dag zijn er toffe activiteiten voor kinderen, waaronder de Mega Mini Disco Show. Gezelligheid vind je op de Vismarkt, waar een Keltisch en Middeleeuws programma is. Het volledige programma staat online. Er is veel meer te beleven in Groningen.

Utrecht

Nog eventjes geduld... Morgenavond trapt Utrecht af met een heerlijke Koninginnenacht en ga je al feestend Queensday in. Zorg dat je goed gemutst bent, want er is een overvol programma.

Rotterdam

Koninginnedagkids kunnen hun genot op in Rotterdam. Door heel de wereldberoemde havenstad worden de leukste activiteiten voor de jeugd gehouden. Ondertussen snuffelen ouders in de prularia van braderieën en vrijmarkten. Voor de liefhebbers is er naast de Erasmusbrug het Koninginnedagdance Festival, met onder andere Benny Rodrigues.

Laatst gewijzigd: 2012-02-13 12:06:35 · Gepubliceerd: 28 april 2009 - 1323

Dit past bij 'Koninginnedagjeweg 2009'