Stadslandgoed de Kemphaan: Almere op zijn best

Stadslandgoed De Kemphaan Redactioneel door

archief oud artikel 29 april 2009 Almere, Flevoland Stadslandgoed de Kemphaan ligt midden in Boswachterij Almeerderhout. Te midden van de prachtige natuur vindt u hier onder andere een stadsboerderij, Stichting Aap, een schaapskooi en restaurant de Kemphaan. De uitgelezen plek om een dag met het gezin door te brengen.

Bij Stadslandgoed de Kemphaan kunt u altijd terecht voor een wandel- of fietstocht, over het landgoed of in het omliggende bos. Of u kunt een kijkje nemen bij de dieren: de apen op de apeneilanden, de koeien in de stal van de boerderij, de schapen, geiten en varkens in de schaapskooi. In het restaurant kunt u terecht voor een hapje en een drankje. U kunt een kijkje nemen in de landgoedwinkel of op bezoek gaan bij de verschillende deelnemers van het landgoed.

Wandelen en fietsen

Wie zin heeft om er op uit te trekken, kan een picknickkaart bij VVV Almere kopen. Deze kaart biedt elf wandelingen van anderhalf tot vijf kilometer en fietsroutes aan door boswachterij Almeerderhout; een uitgestrekt sprookjesbos van 1.400 hectare. Veel van deze routes starten bij de Kemphaan. De boswachterij is het leefgebied van roofvogels - zoals de havik en de buizerd - en reeën. U kunt zich verbazen dat Almere zoveel mooie en onontdekte plekjes heeft. De boswachterij heeft heel wat te bieden, waaronder het Waterlandsebos, het Cirkelbos, het Weteringpad en het Kathedralenbos. Voor jong en oud is er van alles te zien en te beleven. Combineer de route met een picknick in het open veld en het dagje in de natuur is compleet. Op de kaart staan alle picknicktafels waar zelf meegebrachte picknick kan worden genuttigd. Wie geen zin heeft om zelf in de keuken te staan, kan bij restaurant de Kemphaan een heerlijke goed gevulde picknickmand krijgen.

Activiteiten

Op de Kemphaan vinden het gehele jaar door activiteiten plaats. Denk hierbij aan fairs, Doe- en kijkdag, De Smaakparade en diverse excursies. De Boerenmarkt vindt wekelijks elke zaterdag plaats van 09.30 uur tot 13.00 uur. U kunt er terecht voor de basislevensmiddelen aardappelen, groenten en fruit, zuivel, brood en vlees. Daarnaast zijn ook bloemen en planten verkrijgbaar. Op de markt worden biologische producten verkocht. Bijzonder is dat achter de kramen vaak degenen staan die bij de productie van het voedsel zijn betrokken. Als u wilt, kunt u direct aan de maker uw vragen stellen.

Voor meer informatie: www.kemphaan.nl of www.vvvalmere.nl.

Laatst gewijzigd: 2016-03-21 11:37:53 · Gepubliceerd: 29 april 2009 - 4430