1

Weg dit weekend

Op stap met de Pinksterdagen

Redactioneel door

archief oud artikel 29 mei 2009 Er staat een heerlijk Pinksterweekend voor de deur. De weersvoorspellingen zijn perfect en de dagen staan bol van leuke activiteiten. DagjeWeg.NL heeft een selectie gemaakt van de gezelligste uitstapjes. U hoeft alleen nog maar te kiezen.

Wildnacht in de Wieden

Acht jaar en ouder en zin in een spannend natuuravontuurtje? Ga op vrijdagavond 29 mei mee met de WILDnacht. Een avontuurlijke vaartocht voert bezoekers vanaf Bezoekerscentrum De Wieden in St. Jansklooster langs vleermuizen, een onbewoond eiland en duizenden sterren. De Nachtwachter vertelt de geheimen van de Wiedennacht.

Meer zomerkriebels krijgen? Kijk in de UITkalender van DagjeWeg.NL.

Guitar Experience

Trillende snaren, ronkende versterkers en blauwe vingers. De Guitar Experience in het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum barst 30 mei los. Gitaarliefhebbers genieten van gitaarbouwdemonstraties, gitaarveilingen, gitaarworkships en de allernieuwste gitaarproducten. Hoogtepunten zijn de optredens van nationale en internationale topgitaristen.

Florisdag in Medemblik

Combineer een bezoek aan de prachtige regio West-Friesland met de Florisdag in Medemblik. Alle cultuur-historische instellingen van het sfeervolle stadje pakken op 31 mei uit met activiteiten en demonstraties. Ook zijn er heel leuke hotels te vinden in deze regio.

Dag van het Park

Op Eerste Pinksterdag wordt het heerlijk weer, als we de voorspellingen mogen geloven. In Deventer grijpen ze dit aan om de nationale Dag van het Park 2009 te vieren. In het Oude of Singelplatsoen en het Nieuwe Plantsoen heeft de gemeente een breed programma opgezet om aandacht te vragen voor de groene oases in de stad. Thema is 'Spring in het park'! Kijk hier voor het Singelplantsoenprogramma en hier voor het Nieuwe Plantsoenprogramma. Weten welke andere gemeenten de Dag van het Park vieren? Maak van uw dagje een lang weekend.

Culturele Zondag Museumnacht

De achtste Museumnacht gaat zaterdag in Utrecht van start. Thema dit jaar is 'Twilight'. Acht musea in de stad laten bezoekers balanceren op het snijvlak van werkelijkheid en fictie. Elk museum heeft als thema gekozen voor een tegenstelling van de eigen collectie. Zo wordt het christelijke Museum Catharijneconvent omgedoopt tot Bollywoodstudio. Het Museum van Speelklok tot Pierement verandert in een erotische nachtclub. De afterparty in het Spoorwegmuseum wordt afgesloten door Hans Kazan, die onder een optreden van Kraak&Smaak zijn goochelkunsten vertoont. Koop snel kaarten en boek een overnachting in Utrecht.

Indian Dance Festival

Theater aan het Spui in Den Haag wordt van 29 tot en met 31 mei omgetoverd tot een Indiaas danswalhalla. Op het Indian Dance Festival maken bezoekers kennis met verschillende stijlen, van klassiek tot Bollywood. Er is meer dan dans. In de foyer is een bazaar met kramen vol Indiase spulletjes en worden demonstraties gegeven. Overnachten in Den Haag.

Pinkpop

Het oudste en bekendste openluchtpopfestival van Nederland staat op het punt te beginnen: Pinkpop. Van zaterdag 30 mei tot en met maandag 1 juni is het terrein van Megaland in Landgraaf decor voor grote artiesten als Bruce Springsteen, Anouk, Keane, Miss Montreal en James Morrisson. Er zijn nog tickets voor zondag!

De beste remedie tegen langdurige zomerkriebels is een langdurige vakantie in Nederland. DagjeWeg.NL is uw 'apotheker', met leuke ideeën voor een weekendje weg en een compleet overzicht van bungalowparken in Nederland.

Volg de journalisten van DagjeWeg.NL en bezoek ook één van die bijzondere regio's in Nederland. Geniet met volle teugen en maak er een lekker weekendje van!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 29 mei 2009 - 1243

Dit past bij 'Weg dit weekend'