1

Tassenmuseum halveert toegangsprijzen

Museum viert komst 100.000ste bezoeker op 11 juni

Bezoek het Tassenmuseum in Amsterdam! Nieuws door

archief oud artikel 2 juni 2009 Amsterdam, Noord-Holland Wethouder van Kunst en Cultuur in Amsterdam, Carolien Gehrels ontvangt op 11 juni de 100.000ste bezoeker van Tassenmuseum Hendrikje. Om dit bijzondere moment te vieren mag iedere bezoeker op die dag voor de halve prijs het museum bezoeken. Ook krijgt iedereen een verrassing in het museumcafé. Het succes van het Tassenmuseum komt met name door de interessante wisselende exposities.

Vijfhonderd jaar geschiedenis van de tas vormt de permanente collectie van het museum. Naast deze succesvolle collectie waren er in de afgelopen jaren verschillende tijdelijke exposities. Deze trokken veel publiek. Een grote publiekstrekker was de jubileumtentoonstelling van de Nederlandse tassenontwerper Hester van Eeghen in het najaar van 2008. Ook de exposities met “groene tassen” en avondtassen konden rekenen op een groot publiek.

Lees de recensie over de tentoonstelling Beestachtige Tassen die tot 23 augustus te zien is in het Tassenmuseum.

Toekomstplannen

Sigrid Ivo, directeur van het museum, ziet de toekomst positief. "Op stapel staan namelijk een aantal interessante tentoonstellingen zoals binnenkort 'Made in Britain', die op 7 september geopend wordt." In deze tentoonstelling zullen tassen te zien zijn van bekende Britse tassenontwerpers, zoals Vivienne Westwoord en Stella McCartney. Sigrid hoopt dat met deze en andere tentoonstellingen het aantal bezoekers nog verder zal stijgen. Door internationale samenwerking krijgen hedendaagse tassenontwerpers de mogelijkheid hun werk aan een groter publiek te laten zien.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2 juni 2009 - 436