Uit in Valkenburg

Een geslaagd dagje weg in het mooie Valkenburg

Hotel Restaurant Maxima Reportage door

archief oud artikel 23 september 2009 Valkenburg, Limburg Of je helemaal uit Groningen komt, of vlak om de hoek woont: Valkenburg is een geweldige verrassing en een heerlijke stad voor een dagje uit. Redacteuren van DagjeWeg.NL bezochten ondermeer een nostalgisch sprookjespark en een steenkolenmijn. Ze lunchten heerlijk in Restaurant Gaudi en schreven vier reportages over hun bezoek. Geniet mee van Valkenburg!

Niet genoeg aan één dag om Valkenburg te bekijken? Blijf er dan lekker een weekend. Boek bijvoorbeeld een overnachting in het moderne Hotel Prinses Juliana (tip!) of in het betaalbare Parkhotel Rooding. Als u een hotel dicht bij het station zoekt, moet u naar Hotel Tummers.
Er zijn meer dan veertig hotels in Valkenburg!

Aanbevolen uitstapjes in Valkenburg


Dagje Weg in Valkenburg weergeven op een grotere kaart

Uitstapjes Valkenburg

Thermae 2000

Thermae 2000 is een bijzondere ervaring. Het complex heeft een belangrijk deel te danken aan de eeuwenoude thermale bronnen die speciaal voor Thermae zijn aangeboord. In de baden bieden onderwaterstralen, whirlpools en whirlbanken de nodige massages. Dit alles gebeurt bij een constante temperatuur van zo'n 32 graden. Daarnaast beschikt Thermae over diverse sauna's en stoombaden.

De Valkenier

De Valkenier is een attractiepark voor kinderen. Het park beschikt over diverse attracties. Zo is er onder andere een waterglijbaan, een overdekt circus poppentheater, overdekt kabouter speelland, een speeltuin, een ballenbad, fonteinen, botsauto's en een achtbaan. DinoWorld en het overdekte Kabouterspeelland maken het dagje compleet.

Kabelbaan Valkenburg aan de Geul

De kabelbaan A Gogo biedt een prachtig uitzicht over de binnenstad van Valkenburg aan de Geul. Eventjes relaxen en dan ineens bent u 68 meter hoog boven de grond. Bij het eindpunt kunt u even bijkomen op het terras.
Bekijk alle uitstapjes in Valkenburg!

Laatst gewijzigd: 2021-12-04 12:20:20 · Gepubliceerd: 2009-06-11 13:07:37 - 10355