Zeventien pretparken onveilig

Voedsel en Waren Autoriteit controleert Nederlandse pretparken

Nieuws door

archief oud artikel 17 juli 2009 Attracties in pretparken zijn veelal onveilig. De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) controleerde 23 pretparken. De overgrote meerderheid houdt zich echter niet aan de regels. Dat maakte de VWA vrijdag bekend.

Naast de controle van eten, drinken en tabak, beoordeelde de VWA ook de veiligheid van attracties. Zeventien van de 23 parken voldeden niet aan de veiligheidseisen. De VWA controleerde hoe medewerkers zich aan de veiligheidsregels hielden - maar ook de technische staat van attracties. Bij twee parken zat het bij beide onderdelen niet goed. De overige vier scoorden ‘slechts’ op één van de twee onderdelen slecht.

Toestellen niet in orde

Bij de twee parken die de VWA het slechtst beoordeelde op veiligheid, wordt het toezicht aangescherpt. Bij deze parken waren toestellen ook niet in orde. Bij de overige parken moeten medewerkers zich beter aan de veiligheidsregels houden.

Wet

Volgens de wet mag de Voedsel en Waren Autoriteit geen namen van parken publiceren bij de resultaten. Daardoor weet het publiek alleen hoeveel parken onveilig zijn, maar niet welke.

Heeft u ervaring met onveilige pretparken? Licht de redactie van DagjeWeg.NL in.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2009-07-17 14:48:08 - 830

Dit past bij 'Zeventien pretparken onveilig'

1 reactie