1

Kunst in de Flevose natuur

Er op uit langs landschapskunstwerken

Museum De Paviljoens Redactioneel door

archief oud artikel 10 augustus 2009 Almere, Flevoland Trek er op uit in Flevoland en geniet van alle mooie kunst. Museum De Paviljoens in Almere neemt toeristen mee op een prachtige reis door het landschap.

Flevoland trekt bekende internationale kunstenaars om kunstwerken te maken. Wie mee gaat met de Land Art dagtocht ontdekt vijf van deze bijzondere landschapskunstwerken. Zo brengt u onder andere een bezoek aan Daniel Libeskinds Polderland Garden of Love and Fire en Robert Morris' Observatorium.

Polderland Garden of Love and Fire lijkt vanuit de lucht op een replica van Schiphol met een aantal aparte banen. De drie kanalen geven de richting van drie steden aan: Almere, Berlijn en Salamanca. Almere is de stad waar het kunstwerk staat, Berlijn is de woonplaats van Libeskind en Salamanca is de geboortestad van de Spaanse dichter De la Cruz. Het Observatorium (Morris) is een combinatie van een klok, kalender en tempel. Het Observatorium kunt u het best zien als een moderne Stonehenge.

Hapje, en daarna verder

Na het bekijken van zoveel mooie kunstwerken is het tijd om even bij te komen. In restaurant Willem Barentsz wacht een heerlijk diner. Het restaurant ligt in het prachtige Natuurpark Lelystad: het thuisgebied voor dieren als Przewalskipaarden, ooievaars, wilde zwijnen, Pater Davidherten en visotters. Wandel even langs de kronkelende kanalen en geniet van de flora en fauna.

Nog drie verschillende soorten land art wachten bezoekers op na de lunch: Aardzee van Piet Slegers, Sea Level van Richard Serra en de Groene Kathedraal van Marinus Boezem. De gids vertelt onderweg veel interessante informatie over de landschapskunst. Daarnaast gaat het niet te snel: u kunt op uw eigen tempo de kunstwerken bekijken en ervaren. Om 17:00 uur is de dagtocht afgelopen.

Prijzen

Landschapskunstwerken bekijken van 19 april tot en met 11 oktober. De kosten voor deze dagtrip bedragen € 45,- per persoon en € 32,50 voor museumjaarkaarthouders. Het reserveren van de dagtocht kan via www.depaviljoens.nl.

Laatst gewijzigd: 2022-01-20 11:32:03 · Gepubliceerd: 10 augustus 2009 - 2656