Eerste klimaatmuseum open voor publiek

Immens museum over klimaatverandering

Bezoek het Klimahaus in Bremerhaven! Nieuws door

archief oud artikel 18 augustus 2009 Het eerste klimaatmuseum in de wereld, Klimahaus Bremerhaven 8° Ost, is deze zomer geopend in Bremerhaven, Duitsland. Op een klein uurtje rijden vanaf Groningen is dit immense museum te vinden. Een leerzaam museum voorzien van de laatste technische snufjes.

Reis langs de achtste lengtegraad

Het Klimahaus Bremerhaven 8° Ost is deze zomer geopend en geeft de bezoeker de kans om een interactieve reis te maken langs de achtste lengtegraad om de aarde. De wereldreis gaat door 122 tentoonstellingsruimtes, maar het is alsof je echt elke keer in een ander land bent. De temperatuur, de geur en het uitzicht verandert. Het Klimahaus heeft dan ook tot doel om bezoekers te informeren over de klimaatverandering.

Bedwing gletsjers en overleef woestijnen

De bezoeker gaat vanaf Bremerhaven naar Zwitserland, Sardinië, Niger en dan door naar het tropische Kameroen. Vervolgens neemt de reis een ijzige wending naar de Zuidpool om vervolgens gletsjers te bedwingen, eilanden te ontdekken en woestijnen te overleven. Het ene moment is het nog zwetend warm en vervolgens zit je middenin een sneeuwstorm. Het Klimahaus laat ook aan de hand van de elementen (aarde, water, lucht en vuur) zien hoe klimaatveranderingen de wereld bedreigen.

"Liefdesbrief aan onze planeet"

Op 25 juni 2009 opende muzikant en mensenrechtenactivitist, Bob Geldof, het Klimahaus met een emotionele speech. Hij was erg onder de indruk van het Klimahaus en betitelde het museum als: "een liefdesbrief aan onze planeet".

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 18 augustus 2009 - 910