Coca-Cola museum te koop

Eigenaar museum in Lage Mierde stopt ermee

Nieuws door

archief oud artikel 18 augustus 2009 Lage Mierde, Noord-Brabant Het enige Coca-Cola museum in de Benelux staat te koop: het Cezabo Cola Museum in Lage Mierde. Eigenaar Cees Zandboer verhuist naar Tilburg en laat duizenden voorwerpen met pijn in zijn hart achter. Het museum blijft nog tot half november open.

In 25 jaar spaarde Zandboer meer dan 10.000 spullen rond de populaire Amerikaanse frisdrank. Hij struinde beurzen af, vloog naar Amerika en investeerde ongeveer 50.000 euro in collectie. Zes jaar geleden startte hij in een schuur achter zijn huis het Cola Museum.

Marktplaats

Het museum is inmiddels veel te klein en Zandboer wil terug naar de grote stad. Wie het museum wil kopen moet ongeveer tien- tot vijftienduizend euro neerleggen. Zandboer: "Ik ga het museum niet in stukken verkopen op Marktplaats. Ik ben op zoek naar iemand die het Cola Museum wil voortzetten."

Hij voerde verschillende gesprekken met onder meer het Likeurmuseum en Coca-Cola Nederland. Dat leverde niets op. Gelukkig heeft Zandboer over belangstelling niets te klagen. "De telefoon staat roodgloeiend sinds de recente berichten in de media", vertelt hij. "Ik heb nu contact met iemand die serieus belangstelling heeft."

Het is te hopen dat de belangstellende het werk van Zandboer met dezelfde passie voortzet. "Pas dan kan ik er vrede mee hebben", sluit de eigenaar af.

Het Cezabo Cola Museum in Lage Mierde

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 18 augustus 2009 - 791

Dit past bij 'Coca-Cola museum te koop'