Noach is zijn olifant kwijt

Bezoek de Ark van Noach |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Provincie verwijdert plastic reclame-olifant Ark van Noach op Texel

20 augustus 2009 De Koog, Noord-Holland "Ze vonden het landschapsvervuiling", zegt Johan Huibers teleurgesteld. De politie heeft zijn reclame-olifant weggehaald. Op 4 augustus had de gemeente al een brief naar Huibers gestuurd, waarin hem werd verteld dat hij zijn plastic reclame-olifant langs de weg moest verwijderen.

"Die brief krijg ik pas maandagmorgen te zien; hij was vast verkeerd geadresseerd", zegt Huibers. De provincie heeft de daad bij het woord gevoegd: de olifant heeft intussen het veld geruimd. "Ze hebben hem maandag - vlak nadat ik de brief kreeg - weggehaald." Johan Huibers vindt het een beetje kinderachtig van de provincie, want de twee reclameborden die vlak naast de olifant stonden - "dat zijn reclameborden van andere bedrijven" - mogen tot 2 september blijven staan.

Minder bezoek

Meteen na het verdwijnen van de olifant plukt Huibers er al de zure vruchten van, zegt hij. "Er komen gelijk veel minder bezoekers, dat merken we echt. Die olifant was een belangrijke publiekstrekker, vooral voor kinderen."

Vertrek

Hoe de vork ook in de steel steekt, het is een eigenaardige keuze van de provincie om de plastic olifant te verwijderen één week voordat de Ark Texel weer verlaat. Op 2 september vaart de replica van De Ark van Noach naar Schagen, waar Johan en zijn Ark tot 17 oktober 2009 blijven. Daarna staat Zaandam op het programma.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2009-08-20 09:12:51 - 548