1

Arie Boomsma versterkt KRO

Onrustig half jaar is voorbij

Nieuws door

archief oud artikel 17 september 2009 Hilversum, Noord-Holland Domineeszoon Arie Boomsma heeft besloten zijn talenten verder uit te breiden bij de KRO. Eerder deze maand werd al bekend dat Boomsma de EO na een onrustig half jaar zou verlaten. In de KRO heeft de tv-persoonlijkheid een nieuwe werkgever gevonden.

De 35-jarige Boomsma is erg enthousiast over zijn mogelijkheden bij de KRO. "We gaan dit najaar een proefuitzending opnemen van een programma voor Nederland 3, waarin we jonge homo's en lesbo's volgen naar hun coming-out”, vertelt hij op zijn website. Vanaf 21 november presenteert hij het nieuwe achtergrondprogramma 'In de schaduw van het nieuws'.

Versterken

Mediadirecteur Taco Rijssemus is blij met de komst van Arie. “Wij willen vooral op Nederland 3, de zender voor jongeren, de komende tijd ons stempel drukken, zonder de andere zenders te veronachtzamen natuurlijk. Dat gaan we samen met Arie Boomsma invullen. Ik zie erg uit naar de samenwerking met Arie”, vertelt Rijssemus.

Nieuwe uitdaging

De EO en Arie zaten al langer niet met elkaar op één lijn. Dit najaar zou hij beginnen met het programma 'Loopt een man over het water...'. De eerste aflevering zou worden getoond in het kader van TV Lab, een project op Nederland 3 waarin nieuwe tv-formules worden uitgetest. Als het programma aan zou slaan, hoopte Boomsma een hele serie te mogen maken van het cabaretprogramma. In de eerste aflevering zou cabaretier Guido Weijers een show maken over Jezus. Na 'commotie in de media en de achterban' besloot de Evangelische Omroep het programma niet uit te zenden. In de KRO ziet Arie een nieuwe uitdaging.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 17 september 2009 - 354

Dit past bij 'Arie Boomsma versterkt KRO'