1

IJzige Schoonheid in Natuurmuseum Brabant

Natuurfotograaf Wim van Passel exposeert

Natuurmuseum Brabant Nieuws door

archief oud artikel 25 oktober 2009 Tilburg, Noord-Brabant In Natuurmuseum Brabant is de tentoonstelling 'IJzige Schoonheid' te zien, waarin de foto's van fotograaf Wim van Passel centraal staan. DagjeWeg.NL gluurde alvast even stiekem naar binnen en werd verrast door de prachtigste fotografieën van de arctische gebieden.

"Dertig jaar lang was Wim van Passel commercieel fotograaf", vertelt communicatiemedewerker Suzanne Visser. "Altijd had hij moeite om het juiste licht te vinden. Hij stopte met zijn werk en ging de natuur in. Daar ontdekte hij het perfecte licht", aldus Visser.

Perfect licht

"Alles wat ik daar zie, staat haaks op wat ik 35 jaar lang als fotograaf en ontwerper geleerd heb", vertelt Wim van Passel. "Er is geen symmetrie, geen gulden snede en er zijn geen driehoeksverhoudingen. En toch overtreft het gebied in schoonheid alles wat je kent. Alles ligt er gewoon voor het oprapen. Ik heb jaren in de studio alle mogelijke soorten licht na proberen te maken. Het licht op de Noordpool had ik nog nooit gezien en het verandert iedere tien minuten."

Kamchatka

De wandgrote landschappen en zeegezichten geven het gevoel alsof je op een ijsbreker door de polen reist. In de tentoonstelling zijn bovendien, voor het eerst in Nederland, unieke beelden van Kamchatka te zien. Ook zijn er in de tentoonstelling bewonersportretten van Jeannette van Passel te zien. Geïnteresseerd? De tentoonstelling is vanaf 25 oktober tot en met 25 november 2009 te bekijken in Natuurmuseum Brabant.

Laatst gewijzigd: 2022-12-27 16:39:51 · Gepubliceerd: 25 oktober 2009 - 297