Musea steunen nieuwe ingang Rijksmuseum

Nieuws door

archief oud artikel 26 oktober 2009 Amsterdam, Noord-Holland De directeuren van 55 toonaangevende musea in de hele wereld laten zich in een open brief positief uit over het nieuwe ontwerpen voor de ingang van het Rijksmuseum.

De nieuwe ingang is vrij bijzonder, aangezien er ruimte is voor fiets- en voetgangersverkeer. Toch kreeg de ingang steeds meer kritiek te verwerken. Tegenstanders vinden de nieuwe ingang te smal en dit zou kunnen leiden tot gevaarlijke situaties. "Er hoeft maar één idioot te zijn die tot de Raad van State will door procederen, of we gaan de nu al geplande heropening in 2013 toch weer niet halen", zegt Wim Pijbes, directeur van het Rijksmuseum, in NRC Handelsblad.

Toch is dit vreemd. De geplande ingang is twee keer zo breed als die van het Louvre, terwijl het museum in Parijs vier keer meer bezoekers over de vloer krijgt. In de open brief staan de 55 directeuren achter het nieuwste ontwerp van de architecten. Het enige puntje waar de directeuren zich zorgen over maken, is over de vertragingen die de herbouw van het museum heeft opgelopen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 26 oktober 2009 - 401

Dit past bij 'Musea steunen nieuwe ingang Rijksmuseum'