Wintersport in Frankrijk

 deel via WhatsApp | Redactioneel door

Sneeuw van de Pyreneeën tot de Franse Alpen

7 januari 2010 Van de Pyreneeën tot de Franse Alpen biedt Frankrijk de mooiste skipisten, de gezelligste sfeer en de witste sneeuw. Nederlanders reizen in de winter massaal naar de vele Franse dorpjes en komen ieder jaar voldaan terug.

Frankrijk is een erg groot land. Na Oekraïne en Rusland het grootste land van Europa. Vooral in het zuidoosten is er genoeg te beleven voor wintersporters. Waar toeristen in de zomer voor de zon en de zee komen, zoeken toeristen in de winter de vele bergen op.

Risoul

In de Zuid-Franse Alpen ligt Risoul-La Foret Blanche, kort en krachtig: Risoul. Met 106 afdalingen in alle categorieën is er genoeg te beleven voor beginners en gevorderden. Risoul wordt gezien als het beste sneeuwpark van Frankrijk. Zo is er een Super-Pipe vor snowboarders met een lengte van 150 meter en 5,5 meter hoog. Ook is er in Surfland een Big Air-zone, een Snowskate zone en een Slidebar. Allemaal om snowboarders te voorzien van de perfecte vakantie. Voor kinderen is er in Risoul genoeg te beleven. Voor de jongere kinderen is er een crèche, terwijl de oudere kinderen de omgeving ontdekken en meer leren over de natuur, sneeuw en dieren. Houdt u van langlaufen? Dan bent u in het gezellige Risoul aan het juiste adres, aangezien u veertig kilometer kunt langlaufen. Spierpijn verzekerd!

Le Lioran

Nog lang niet zo toeristisch als de meeste wintersportplaatsen in Frankrijk, maar wel meer dan genoeg voorzieningen. Kom dan naar het skigebied Le Lioran. In het hart van de Cantal kunt u skiën op vulkanen. Gelukkig zijn ze niet meer actief. De voorzieningen zijn zeer modern, de wachttijden zijn te verwaarlozen. Doordat Le Lioran niet zo toeristisch is, zijn de prijzen laag. Daarnaast ligt Le Lioran dichter bij de Nederland dan de Franse Alpen. Voor uw portemonnee is Le Lioran een goede keus. Kom naar Le Lioran voor een fjine wintesportervaring. Niet te commercieel en te druk en oprecht vriendelijke inwoners: de perfecte wintersportplaats.

L'Escape Killy

Bij de wintersportplaatsen Val d'Isere en Tignes ligt het wintersportgebied L'Escape Killy, genoemd naar de alpineskiër Jean Claude Killy. Het is één van de grootste wintersportgebieden ter wereld. Voor beginners zijn er negentig pistes, terwijl waaghalzen op de 35 rode en zestien zwarte pistes een 'kick' kunnen krijgen. Wie durft van de Grand Motte (3656 meter) naar beneden te skiën? Val d'Isere biedt vakantiegangers veel meer dan alleen pistes. Zo kunt u in het dorp ijsduiken, karten op het ijs, fitnessen, zwemmen of ontspannen in het welness-complex met sauna's, jacuzzi's en een Turkse hamman. Kom ontspannen in L'Escape Killy.

Le Grand Serre Chevalier

104 pisten, 49 sleepliften, 19 stoeltjesliften en een funpark. Le Grand Serre Chevalier biedt wintersportliefhebbers een gevarieerd skigebied. Zo zijn er genoeg off-piste skimogelijkheden en kunt ook lekker eten en drinken. Voor kinderen en snowboarders is er ook genoeg te beleven. Houd er wel rekening mee dat er soms wachttijden zijn bij de liften. Le Grand Serre Chevalier is de ideale locatie voor de avontuurlijke skiër, die zijn eigen weg bepaald door de sneeuw.

Deze winter naar Frankrijk voor de mooiste wintersportvakantie ooit? Boek dan wel even een chalet of een bungalow, zodat u verzekerd bent van een fijne tijd. DagjeWeg.NL wenst u een hele prettige vakantie.

Ook bij Pharos Reizen vind je heel veel leuke wintersportvakanties. De Vogezen, de Franse Alpen of de Auvergne, alle topskigebieden zijn vertegenwoordigd. Boek snel uw wintersportvakantie!

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 20:01:07 · Gepubliceerd: 2009-10-31 17:33:51 - 895