1

Wintersporters: liever weekendje dan weekje

Minder Nederlanders op wintersportvakantie

Wintersport & wintersportvakantie Nieuws door

archief oud artikel 4 november 2009 Er gaan dit jaar minder Nederlanders op wintersportvakantie dan de voorgaande jaren. Dit maakt de ANWB bekend. De instantie verwacht dat er het komende winterseizoen ongeveer 1 miljoen mensen naar de sneeuw reizen. Dat is minder dan voorgaande jaren.

De ANWB denkt dat de daling te maken heeft met de recessie. Mensen kiezen minder snel voor een wintersportvakantie. Als ze al voor wintersport kiezen, blijven ze dichterbij huis. Duitsland is populairder dan eerdere jaren. Eén op de zes mensen kiest voor een wintersportvakantie in Duitsland. Oostenrijk blijft met 50% opkomst de favoriete bestemming. In dit land is Tirol het populairste skigebied, in Duitsland is dat Sauerland. Andere populaire wintersportlanden zijn Frankrijk en Italië.

Nederlanders gaan behalve dichter bij huis, ook korter op wintersportvakantie. De skiweekendjes zijn meer in trek dan de weekjes of midweekjes.

Mensen die wel op wintersport gaan, hebben dus rustige pistes, sneeuwhellingen en hotels tot hun beschikking.

Gaat of wilt u wel op (een rustige) wintersportvakantie? Ga naar onze wintersportpagina en boek vandaag nog uw vakantie!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 4 november 2009 - 400