1

Wintersportseizoen goed begonnen

Skigebieden massaal geopend

Wintersportstartpagina Nieuws door

archief oud artikel 12 november 2009 De eerstvolgende vakantie lijkt nog ver weg, maar het wintersportseizoen is al goed begonnen. De deuren van circa 200 skigebieden zijn de afgelopen weken geopend voor sneeuwliefhebbers. Vorig jaar is er in Europa massa's sneeuw gevallen en de ski-industrie hoopt op een herhaling.

Een van de skigebieden die het meest profiteren van de recente sneeuwval is het Italiaanse Cortina. Het skigebied beschikt zelfs voor midden november over een sneeuwval van maar liefst 150 centimeter. Ook het iets westelijker gelegen Monterosa skigebied doet het goed.

Wintersportpret

Oostenrijk biedt naast de bekende gletsjerskigebieden nu ook wintersportpret in Kitzbuhel en Schladming. In totaal zijn er meer dan tien Oostenrijkse skigebieden open en komend weekend zal ook Obergurgl openen. In Duitsland kan er enkel nog geskied worden op de Zugspitzgletsjer bij Garmisch Partenkirchen. Actueel ligt er 120 centimeter. Ook is er verse sneeuw voor verschillende Zwitserse skigebieden. Zermatt, Saas Fee en Les Diablerets zijn geopend voor wintersport.

We moeten niet te hard juichen. Het seizoen is nog jong en de rest van de sneeuwval kan tegenvallen. Maar de toon voor het nieuwe winterseizoen is in ieder geval gezet!

Begint het al te kriebelen? Kom wintersporten in Oostenrijk, of ga lekker skieën in Italië. Er is ook genoeg wintersportplezier in Duitsland! Nog meer inspiratie nodig? Kijk op onze wintersportpagina.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 12 november 2009 - 339