1

Hollandse spelletjes aan de keukentafel

Grote tv-hits als bordspel

Redactioneel door

archief oud artikel 30 november 2009 Zaterdag zingt iedereen mee met Ik hou van Holland en zondag zwijmelt menig vrouw, en een enkele man, bij Boer zoekt vrouw. Allebei heerlijke familieshows voor een koude winteravond. Maar wat als de tv weer op zwart gaat? Schuif dan gezellig aan aan de keukentafel en speel het tv-programma zelf! Het bordspel is terug van weggeweest en DagjeWeg.NL zet de leukste tv-bordspellen voor u op een rij!

Ik hou van Holland

Bekende Nederlandse liedjes, historische tv-fragmenten en spellingstesten. Allemaal onderdelen die samen met teamcaptains Jeroen van Koningsbrugge en Peter Heerschop garant staan voor heerlijke Hollandse televisie in het tv-programma Ik hou van Holland. Het team dat wint krijgt een typisch Hollandse prijs zoals bijvoorbeeld een sjoelbak, een gourmetstel of een kaas van zestien kilo! Je hoeft geen BN'er meer te zijn om dit spel te spelen. Nu is het namelijk ook als bordspel verkrijgbaar. Zing zelf mee met de cd en raad de liedjes!

Boer zoekt vrouw

Stugge boeren, idyllische landschappen en knusse boerderijen: al een aantal jaren zorgt Yvon Jaspers samen met haar boeren voor een heerlijke zondagavond. Dit jaar grepen ze helaas net naast het winnen van de Televizierring, maar daar wordt het programma niet minder leuk om. Wil je zelf ook een keer de zoekende boer zijn? Of de pinnige schoonmoeder? Net als in de tv-serie Boer Zoekt Vrouw speel je bij dit bordspel 'de Brieven', 'Speeddaten' en 'Elkaar beter leren kennen'. Test bovendien je kennis in de categorie 'Logeren op de boerderij'. Geniet zelf van het boerenleven met dit hilarische spel.

Paul de Leeuw

Ook presentator Paul de Leeuw komt met een eigen spel: OnvoorSPELbaar, dit jaar verkozen tot spel van het jaar. Bij dit bordspel draait het om het verzamelen van zoveel mogelijk plastic bitterballen en bamihappen. "Voor mij was het belangrijk een spel te maken waaraan je met zijn allen veel plezier kunt beleven, maar waarmee je elkaar ook flink kunt zieken", zegt De Leeuw in het Algemeen Dagblad. De spelers moeten onvoorspelbaar zingen, blind tekenenen, bekende typetjes nadoen en opdrachten uitvoeren die De Leeuw zelf per dvd uitlegt. Volg het mayonaisespoor en wordt de vetste winnaar!

Dierenmanieren

Dierenmanieren was jarenlang het best bekeken dierenprogramma van Nederland, en in Dierenmanieren op Reis trekt Martin Gaus de hele wereld rond. Je kunt ook thuis genieten van de prachtigste beelden en de grappigste beesten met het gelijknamige bordspel. De spelers moeten vragen, die ze via DVD krijgen, beantwoorden. Hoe meer punten een speler haalt, des te meer puzzelstukjes hij ontvangt. Wie als eerste zijn puzzel compleet heeft, wint het spel. Het spel kan op verschillende moeilijkheidsniveaus gespeeld worden en is daardoor al geschikt voor kinderen vanaf vier jaar. Leuk voor het hele gezin!

Deal or no Deal

Beau van Erven Dorens weet elke deelnemer van Deal or no Deal tot waanzin te drijven. In welke doos zit het grote geld? En durf je de gok te wagen? Met dit bordspel beleef je dezelfde nagelbijtende spanning als in de tv-show. In één van de twintig dozen heeft de bank het hoogste bedrag van 250.000 euro verstopt. In de andere negentien dozen zitten bedragen uiteenlopend van 1 euro tot 125.000 euro. De spanning stijgt met de minuut. Ga je in op het aanbod van de bank? Of gok je toch op die 250.000 euro of een ander hoog bedrag in je eigen doos? Maar met die gok kun je ook al je geld verliezen. Met hoeveel geld ga je naar huis?

Vroeger stond er niet veel meer dan Scrabble, Monopoly of Rummikub in de kast. Tegenwoordig is het aanbod zo groot, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. De tv-programma's waar deze spellen op zijn gebaseerd zijn grote hits. Het kan dan ook bijna niet anders dat een avondje met deze spellen een groot succes wordt. Dus roep al je vrienden bijelkaar en spelen maar!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 30 november 2009 - 1498

Dit past bij 'Hollandse spelletjes aan de keukentafel'