1

Ramses Shaffy (76) overleden

Hoog Ramses, kijk omhoog!

Nieuws door

archief oud artikel 1 december 2009 Amsterdam, Noord-Holland Ramses Shaffy zingt, vecht, huilt, bidt en bewondert niet langer. Vandaag is de zanger op 76-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats in Amsterdam.

Shaffy zong altijd vol emotie en kende veel hoogte- en dieptepunten in zijn leven. In de jaren zestig en zeventig vierde hij hoogtij. Toen scoorde hij hits als 'Sammy', 'We zullen doorgaan' en 'Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder'.

Liesbeth List

Zangeres en vriendin Liesbeth List bezocht de zanger maandagavond nog. Bij dit bezoek was Shaffy volgens zijn management 'blij en aanspreekbaar'. Een woordvoerder van Liesbeth List liet weten dat ze nog niet kan reageren op het nieuws. “Het is geen grote verrassing, maar komt desondanks als een enorme schok”.

Hitparades

Door overmatig alcoholgebruik en nadat hij een paar keer in Amsterdam op straat was mishandeld, ging Shaffy's gezondheid zwaar achteruit. Met behulp van Liesbeth List kwam hij in het Amsterdamse Sarphatihuis terecht. Daar knapte hij weer zo goed op, dat hij opnieuw het podium kon beklimmen. Met de band Alderliefste, Liesbeth List en een gemoderniseerde versie van het lied 'Laat Me' bereikte hij in 2005 zelfs weer een plek op de hitparades.
Ramses Shaffy is 76 jaar geworden.

Bekijk hier de gemoderniseerde versie van 'Laat Me' uit 2005.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 1 december 2009 - 245

Dit past bij 'Ramses Shaffy (76) overleden'