Skiseizoen van start in Oostenrijk

Zeer zachte maand afgesloten met hevige sneeuwval

Boek een wintersport in Oostenrijk Nieuws door

archief oud artikel 3 december 2009 Komend weekend gaat het skiseizoen in Oostenrijk van start. November was een opvallend zachte maand in Oostenrijk. December werd echter ingeluid met hevige sneeuwval in grote delen van het land. Vooral de oorden Vorarlberg, Tirol en Salzburg hadden het de eerste decemberdag te verduren.

De sneeuwval in het skiland bij uitstek komt -letterlijk- als een geschenk uit de hemel. De toeristische sector kneep hem flink de afgelopen maand, maar de sneeuwval bracht hoop. "Komend weekend gaan we van start", aldus Hans Schenner in De Telegraaf van 1 december. Hans Schenner heeft toerisme in zijn portefeuille bij de Wirtschaftskammer sterreich (vereniging van Oostenrijkse ondernemingen).

Komend weekend kan niet meer stuk voor de Oostenrijkers.

Trein gelicht

Behalve in Oostenrijk viel op de eerste decemberdag ook in Zuid-Duitsland en Zwitserland dikke pakken sneeuw. Niet iedereen is daar even blij mee. Rond de Zwitserse Sint-Gotthardpas viel bijna een meter sneeuw. Dat zorgde voor grote verkeersproblemen. De weggebruikers waren door de zachte maand november nog niet voorbereid op zoveel sneeuwval. In dezelfde omgeving werd door een lawine een complete trein uit de rails gelicht. Er vielen geen gewonden.

Desalniettemin kan komend weekend niet meer stuk voor de Oostenrijkse toerismesector.

Op wintersportvakantie in Oostenrijk? Er is sneeuw genoeg. Boek snel, of ga naar een ander land!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 3 december 2009 - 217