Hand op de knip voor wintersport

Nederlanders wachten op aanbieding

Snowkiten in trek bij wintersporters Nieuws door

archief oud artikel 4 december 2009 Vooralsnog lijkt het er op dat de Nederlandse consument deze winter liever niet op vakantie gaat. Waar wintersportvakanties in andere jaren als zoete broodjes over de toonbank gingen, wordt er dit jaar meer geaarzeld. De Nederlander wacht op een aanbieding.

Ton Vendrig, commercieel manager van D-reizen, ziet de zaak somber in. "Het gaat niet goed met de wintersport", zo zei hij tegenover Z24 Businessnieuws. "We hebben wel 15% minder boekingen dan vorige jaren."

"Mensen nemen geen risico. Ze weten nú wat ze uit kunnen geven."

Last-minute

Volgens reisbureaus wacht de consument op het juiste (lees: goedkoopste) moment om te boeken. Last-minute dus. "Wintersport is een tweede vakantie, en betrekkelijk duur", aldus Vendrig. "Door de recessie nemen mensen geen risico. Ze weten nu wat ze uit kunnen geven. Hoeveel geld er over een half jaar beschikbaar is, is lastiger in te schatten", zegt een woordvoerder van touroperater TUI, eveneens tegen Z24 Businessnieuws.

Vaker

Een enquête van Bizztravel onder ruim 1800 mensen onderstreept de last-minute boekingen. Een derde van de bevraagden gaf aan last-minute te boeken. De cijfers geven wel een positiever beeld: Voor de helft van de mensen die aangaven last-minute te boeken, gold dat voor hun tweede wintersportvakantie. Mensen gaan dus vaker dan een keer op wintersport.

Positief

Jacco Tas, commercieel directeur van Bizztravel, ziet de aarzeling van de consumenten dan ook minder somber in dan zijn collega Ton Vendrig. "De enquête bevestigt dat de tijd voorbij is dat Nederlanders hun wintersport al in augustus in het reisbureau boeken. Mensen boeken steeds vaker via internet en kort voor vertrek. De cijfers tonen dat er nog een boekingsgolf aan komt", aldus Tas tegenover de website Sneeuwverwachting.nl.

Boek zelf (last-minute) een wintersportvakantie. Ga skiën in Oostenrijk of langlaufen in Frankrijk. Originele wintersportvakantie? Ga op wintersport in Iran.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 4 december 2009 - 140