1

Een duur pilsje uit de ruimte

Sixpack kost meer dan 100 euro

Nieuws door

archief oud artikel 7 december 2009 Zoekt u een bijzonder kerstcadeau? Koop dan bier uit de ruimte!

Een Japanse bierbrouwer biedt bier uit de ruimte aan. Hij is erin geslaagd bier te brouwen met mout dat voortkomt uit zaden die tijdens onderzoek in het heelal ontkiemden. Wel moet u er een flink bedrag voor neerleggen: een sixpack kost namelijk ruim 100 euro.

Meer populair-wetenschappelijk nieuws? Ga naar Scientias.nl voor uw dagelijkse portie nieuws. Nieuws, achtergrondartikelen en opiniërende stukken over wetenschap op één plek.

Het gebruikte mout komt uit het internationale ruimtestation, waar de moutzaden deel uitmaakten van een onderzoek naar het telen van eetbare planten in de ruimte. Wetenschappers zijn al langer bezig met dit soort proeven, want het zou toch ideaal zijn als de mens op langere reizen ergens in zijn ruimtevoertuig een moestuintje heeft.

Op 24 december wordt door middel van een loterij bepaald wie een sixpackje bier krijgt. De bierbrouwer heeft namelijk slechts 250 sixpacks beschikbaar, terwijl er al meer dan 2.000 orders zijn. Met een beetje geluk is dit kerstcadeau dus voor u. Een nadeel: ruimtebier smaakt precies hetzelfde als een aards biertje. Geen smaaksensatie helaas.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 7 december 2009 - 295

Dit past bij 'Een duur pilsje uit de ruimte'