Segway: de nieuwe trend in wintersportgebieden

Geruisloze step bewaart de rust

Nieuws door

archief oud artikel 8 december 2009 In de grote steden is het al een echte trend, maar nu gaan ook de wintersportgebieden overstag: de Segway. Een duurzame, elektrische en stille step die de rust moet bewaren in wintersportplaatsen. Méribel is het eerste wintersportoord dat dit vervoermiddel aanbiedt aan toeristen.

De Segway is een soort traptrede op wielen, die vooruitgaat doordat de persoon die erop staat, voorover leunt. En als je achterover leunt, dan remt de step. De apparaten zijn met hun grote banden zeer geschikt om in de sneeuw te rijden.

Parijs

Parijs was de eerste stad die per Segway verkend kon worden. "Op de tweewieler zoeven groepjes toeristen door de parken en over de trottoirs van de lichtstad, zonder vermoeide benen te krijgen na een lange dag plezier. Na Parijs volgden snel meerdere steden. Tegenwoordig kan bijna elke grote stad met de tweewieler worden verkend", schrijft de Consumentenbond.

Les Trois Vallées

Méribel ligt in het grootste skigebied ter wereld, Les Trois Vallées. Méribel is de centrale plek in dit wintersportdomein en is daardoor erg populair. De omgeving is prachtig, een derde van de gemeente Méribel is beschermd berglandschap. Maar ondanks deze enorme groei behoudt het skistation een authentiek karakter.

Zuinig

Wat een groot pluspunt is aan het gebruik van de Segway, zijn de extreem lage brandstofkosten. Het kost ongeveer een euro om 450 kilometer af te leggen met de step. Door deze lage prijs is de Segway de goedkoopste manier van publiek transport. Ook zijn deze machines veel milieuvriendelijker dan bussen of taxi's.

De Segways in Méribel worden verhuurd voor speciale ontdeksessies en georganiseerde tours. De steps kunnen dagelijks gehuurd worden van 17.00 uur tot 19.00 uur.

Maar of de Segway nou echt zo'n gemakkelijk vervoermiddel is voor in de sneeuw?

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2009-12-08 12:08:03 - 409

Dit past bij 'Segway: de nieuwe trend in wintersportgebieden'