1

Ruïne geopend met Middeleeuws spel

Kasteel Huys ter Horst Redactioneel door

archief oud artikel 2 juni 2004 Horst, Limburg De gerestaureerde kasteelruïne in Horst is vrijdag 28 mei jongstleden officieel geopend met een Middeleeuws spektakel. Leden van de stichting Het Gelres Overkwartier brachten met kanonschoten en geweervuur de 'herovering van Huis Ter Horst' in beeld.

De kasteelruïne moet een toeristische attractie worden. Daarnaast gaat het terrein tussen de Tiendschuur (de kasteelboerderij) en de ruïne van kasteel Ter Horst dienen als pleisterplaats voor fietsers en wandelaars. Muziek- en theatergezelschappen kunnen er in de zomer uitvoeringen houden.

In vijf maanden tijd is de voorburcht opgeknapt, het terrein opgeschoond en een uitkijktoren geplaatst. De totale kosten van de herinrichting bedragen zes ton. De Europese Unie heeft 270.000 euro bijgedragen, de Stichting Behoud Cultureel Erfgoed Horst en de gemeente Horst aan de Maas hebben de rest betaald. De eerste activiteit bij de kasteelruïne vindt op tweede pinksterdag plaats. De Kiwanisclub Horst aan de Maas en omstreken organiseert dan een lentemarkt op het terrein.

De ruïne is dagelijks van 10.00 uur 's morgens tot zonsondergang te bezoeken.

Laatst gewijzigd: 2022-12-29 12:17:34 · Gepubliceerd: 2 juni 2004 - 1688