1

Cognac geveild voor 25 duizend euro

Met de opbrengst gaan wensen van zieke kinderen in vervulling

Nieuws door

archief oud artikel 9 december 2009 Op een veiling in Parijs bracht een fles cognac, Clos du Griffier uit 1788, maar liefst 25 duizend euro op. In totaal werden achttienduizend flessen wijn en sterke drank geveild van restaurant Tour d'Argent.

Tour d'Argent beheert een van de beste wijnkelders ter wereld. Voor het eerst in vierhonderd jaar veilde het restaurant een deel van zijn voorraad. Twee andere flessen cognac brachten 17 duizend en 15 duizend euro op. De flessen begonnen alledrie op een waarde van 2.500 euro. In totaal werd er meer dan een miljoen euro voor de achttienduizend dranken betaald.

Het grootste deel van de opbrengst besteed het restaurant aan renovatie. Maar de opbrengst van de fles cognac uit 1788 is gedoneerd aan een Franse hulporganisatie, die de wensen van zieke kinderen laat uitkomen. Met de verkoop van de achttienduizend flessen is de voorraad van Tour d'Argent slechts met vier procent geslonken.

Ook eens een lekker wijntje proeven? Op de Wijnboerderij schenken ze heerlijke wijnen! Of lees meer over bijzondere veilingen op DagjeWeg.NL. Leestip: Antichambreren in Arnhem. Het Nederlands Wijnmuseum bestaat al vijfentwintig jaar!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 9 december 2009 - 118

Dit past bij 'Cognac geveild voor 25 duizend euro'