1

Goedkoop tanken op wintersport

Bespaar tientallen euro's

Nieuws door

archief oud artikel 10 december 2009 Wie met de auto op wintersport gaat, betaalt gemiddeld zo'n 200 euro voor diesel en 250 euro voor benzine. Maar wie slim tankt, kan zeker enkele tientjes besparen.

Nederland is het duurste benzineland van Europa. Qua LPG en diesel staan wij in de subtop. Als u benzine wilt tanken, bent u in alle wintersportlanden het goedkoopst uit. Vaak zijn diesel en LPG ook goedkoper.

Als u een benzinetank in uw auto hebt, kunt u het beste tanken in Zwitserland. Daar is benzine 28% goedkoper dan in Nederland. Ook Luxemburg (25% goedkoper) en Oostenrijk (23% goedkoper) zijn goede plekken om te stoppen. Stop niet in Nederland of België (5% goedkoper), want daar is de benzine best prijzig.

LPG is spotgoedkoop in Luxemburg (21% goedkoper). In de andere wintersportlanden ligt de LPG-prijs op hetzelfde niveau als de Nederlandse prijs. In Frankrijk is LPG zelfs zeven procent duurder! Houd daar rekening mee.

Diesel is heel goedkoop in Luxemburg (19% goedkoper). Ook hier scheelt de prijs niet veel met andere wintersportlanden. In Oostenrijk bespaar je zo'n zes procent op de dieselprijs; in Duitsland en België is diesel een paar procent goedkoper. In Zwitserland is de prijs voor diesel exact hetzelfde als de Nederlandse prijs.

Waar kan ik het beste tanken?

Rijd in ieder geval door Luxemburg. Gooi de tank van uw auto vol en geniet van een goedkope reis. Dankzij de besparingen kunt u op vakantie een paar biertjes meer drinken. Proost!

Meer wintersporttips? Ga naar de wintersport-pagina op DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 10 december 2009 - 383

Dit past bij 'Goedkoop tanken op wintersport'

1 reactie