1

Wintersporters in financiële nood

Hoge kosten bij ongevallen

Nieuws door

archief oud artikel 11 december 2009 Op wintersport? Zorg dan dat u goedverzekerd op reis gaat. De financiële schade kan namelijk oplopen tot tienduizend euro.

Vast in de sneeuw of mee met een gipsvlucht na uw wintersportvakantie? Kijk uit, want vaak worden zulke ongevallen gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar. Ten minste, als uw zorgverzekeraar zorg buiten de grenzen dekt. De zorgverzekeraars die medische handelingen in het buitenland vergoeden, houden hetzelfde prijsniveau aan als in Nederland (of maximaal het dubbele).

Helaas zijn behandelingskosten in Zwitserland en Frankrijk duurder dan in Nederland. Stel, het helen van een gebroken been kost in Nederland 1.000 euro, dan trekt een zorgverzekeraar in Nederland ook 1.000 euro uit om een gebroken been in het buitenland te genezen. Als dezelfde operatie in Zwitserland 2.000 euro kost, blijft er een gat over van 1.000 euro dat door de consument gevuld moet worden.

Het is aan te raden om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar voor u op vakantie gaat. Er zijn speciale wintersportverzekeringen die meer kosten vergoeden, waardoor u met een veilig gevoel op de latten staat.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 11 december 2009 - 377

Dit past bij 'Wintersporters in financiële nood'