1

Mogelijk vertraging voor Stedelijk Museum

Stedelijk Museum Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 11 december 2009 Amsterdam, Noord-Holland Liefhebbers van het Stedelijk Museum in Amsterdam kunnen het museum waarschijnlijk pas in 2011 bezoeken. Dat vertelt directeur Gijs van Tuyl vandaag in de Volkskrant. De renovatie loopt opnieuw vertraging op.

Volgens de huidige planning heropent het Stedelijk Museum eind 2010 haar deuren aan het Museumplein. "Ik vraag me echt af of het wel gaat lukken, komend jaar", zegt Van Tuyl. "Ik denk het niet." Er schijnen verkeerde berekeningen te zijn gemaakt van de draagkracht van het nieuwe museumgedeelte.

Onlangs kreeg het Stedelijk nog een financiële opsteker. Supermarktconcern Ahold tekende een sponsorcontract voor drie jaar.

Het Stedelijk Museum Amsterdam wordt al sinds 2004 verbouwd. Het negentiende-eeuwse gebouw aan het Museumplein wordt flink onder handen genomen en krijgt een nieuwe vleugel.
Wat schreef DagjeWeg.NL eerder over het Stedelijk Museum? Meer interessante nieuwtjes over musea? In het archief van DagjeWeg.NL gaat u de diepte in.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 11 december 2009 - 172