Aankomend weekeinde schaatsen op natuurijs!

Vriezen of dooien: dat is de vraag

Op ijzers voor de dooi komt Nieuws door

archief oud artikel 15 december 2009 Afgelopen weken waren de temperaturen bovengemiddeld voor de tijd van het jaar. Maar nu is de winter echt voelbaar begonnen. Meteroloog Hans Roozen van WeerOnline vertelt in het Algemeen Dagblad dat er hoogstwaarschijnlijk aankomend weekeinde geschaatst kan worden op natuurijs.

"In het weekeinde of net erna is het ijs, met zeven centimeter op zondag, dik genoeg om op te schaatsen", aldus Roozen. "Waarschijnlijk gaat het dan ook nog sneeuwen." De weerman verwacht dat de kou een dag of tien à vijftien aanhoudt.

Te vroeg

De eigen weerman van Dagjeweg.NL, Jan Visser, vindt het nog te vroeg om nu al na te denken over schaatsen in het weekeinde. "Ik denk dat het nog niet verstandig is om nu al te speculeren op schaatsijs tijdens het aanstaande weekeinde", zegt Visser. "Het is pas maandag! We moeten nog even afwachten wat een storing van woensdag en donderdag gaat doen. Wanneer dit systeem niet teveel zeelucht meeneemt is er, op beperkte schaal, kans op schaatsijs in het weekeinde."

Andere weersites

Ook het KNMI houdt nog een slag om de arm. 'Kwakkelweer met af en toe sneeuw en vooral in de kustprovincies ook regen. Hoogste temperaturen in de kustgebieden. Onzekere verwachting.'

Piet Paulusma is wat positiever: "Het is winter en dus is de vraag of wij op de korte termijn op natuurijs kunnen schaatsen. Mogelijk is dat voor bepaalde ijsbanen op vrijdag of zaterdag aan de orde. Het zal deze week in meerdere nachten matig vriezen", aldus Paulusma.

Haal de schaatsen dus maar vast uit het vet. Want aankomend weekeinde of niet, lang zal het niet meer duren. En als de strenge vorst toch wat langer op zich laat wachten, kijk dan op het overzicht van alle schaatsbanen in Nederland van DagjeWeg.NL.

Wat schreef DagjeWeg.NL eerder over schaatsen?

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 15 december 2009 - 1968