Kwart gaat op vakantie zonder wintersport

Voordelen van winterbanden niet bekend

Nieuws door

archief oud artikel 18 december 2009 Dit wintersportseizoen rijdt een kwart van de automobilisten zonder winterbanden in de richting van Oostenrijk, Zwitserland of Frankrijk. Dit blijkt uit een onderzoek van Kwik Fit.

Niet erg handig, want na een ongeluk kan dit tot juridische problemen leiden. Winterbanden zijn in veel wintersportlanden namelijk verplicht. Waarom rijden dan toch zoveel mensen zonder winterbanden? Misschien wel omdat slechts zeventig procent van de Nederlanders de voordelen van winterbanden kent. Dertig procent weet dus helemaal niets of weinig over dit onderwerp.

Slechts negentien procent vindt het handig om voor de reis winterbanden op te leggen. Veel wintersporters doen het pas in het land waar het verplicht is.

Winterbanden zijn beter dan zomerbanden bij temperaturen onder de nul graden. In Nederland heb je er dus weinig aan; of er moet veel sneeuw op de weg liggen of glad zijn. Zelfs onder de nul graden presteren winterbanden - indien het wegdek droog is - veel beter.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 18 december 2009 - 200

Dit past bij 'Kwart gaat op vakantie zonder wintersport'