Museum wil kerstkaarten

Museum in Hulst roept bezoekers op kerstkaarten te sturen

Museum de Vier Ambachten Nieuws door

archief oud artikel 29 december 2009 Hulst, Zeeland Nog kerstkaarten over? Stuur ze naar Museum de Vier Ambachten, Steenstraat 28, 4560 AC in Hulst. Het streekmuseum wil volgend jaar een tentoonstelling houden over kerstkaarten. Deze expositie moet volgend jaar in de hele binnenstad van Hulst te zien zijn.

Kerstkaarten bestaan straks niet meer, vreest het museum. Steeds meer mensen sturen digitaal kerstkaarten naar elkaar, dus de postbode krijgt het steeds minder druk in de weken voor kerst. Tijd dus voor een tentoonstelling als eerbetoon aan het fenomeen 'kerstkaart', vindt het museum.

Beste wensen

Als je echt om mensen geeft, stuur je ze een kerstkaart. Toch? Fout. Het idee van kerstkaarten is wat minder sympathiek dan veel mensen misschien denken. De kerstkaart is al in 1834 bedacht door de Britse zakenman Henry Cole. De drukke zakenman had er absoluut geen trek in om al zijn vrienden, kennissen en familieleden persoonlijk te spreken of een persoonlijke brief te schrijven. Daarom liet hij een kaart ontwerpen en deze duizend keer drukken. De overige kaarten verkocht hij in een winkeltje.

Hulst

Het museum in Hulst ontvangt graag zoveel mogelijk kerstkaarten. Voor alle museumbezoekers een kans om voor 44 cent in een museum terecht te komen.

Laatst gewijzigd: 2022-12-27 16:32:28 · Gepubliceerd: 29 december 2009 - 220