1

Buiten zwemmen terwijl het vriest

Geen warme bontmuts, maar een zwembroek

Het Borgelerbad   Nieuws door

7 januari 2010 Deventer, Overijssel In deze koude tijden zit iedereen het liefst dicht bij de verwarming met een grote kop warme chocolademelk. Niet in Deventer. Daar weerhoudt het diehards er niet van 's ochtends in het buitenbad van het Borgelerbad te stappen en baantjes te trekken, voor een verfrissende duik.

"Met de vriezende kou buiten houden badmeesters continu in de gaten of zwemmers niet onderkoeld raken", meldt Jan Demmers, hoofd Borgelerbad over de watertemperatuur in de Stentor. "Dat zou kunnen gebeuren, zeker als je met een nat hoofd te lang boven het water blijft. Blijven bewegen in het water en niet te lang in het bad blijven. Daar letten we continu op."

Lekker, bijzonder en gezond

Gelukkig is het in het bad behaaglijk warm met een temperatuur van ongeveer 23 graden. Daardoor is zwemmen bij vrieskou, zelfs bij min 11, geen punt. Maar de leiding houdt van dag tot dag in de gaten of het verantwoord is. "De badtemperatuur bijvoorbeeld moet niet onder de twintig graden duiken", vertelt Demmers. Zwemmen in de buitenlucht is lekker, bijzonder en gezond, zeggen de zwemmers.

De buitenbadopening in de winter begon in 2007 als proef en bleek een groot succes! De enige reden dat sommige zwemmers deze dagen afhaken is de gladheid. Demmers vertelt: "Ik hoorde al dat enkele mensen daarom niet komen, maar graag hadden willen zwemmen."

Is Deventer te ver weg? Zoek dan een ander leuk zwembad op DagjeWeg.NL. En lees ook meer nieuws over zwembaden.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-01-07 14:46:41 - 962